Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  18.11.2012  06:00

Els vídeos esperonadors de la campanya

A més dels espots dels partits, en aquesta campanya s'hi han convidat tot de vídeos de gent que crida a participar en unes eleccions excepcionals

Men?ame
 

En campanya electoral, és molt habitual que els partits facin espots oficials per fer córrer el seu missatge. Però no és tan habitual que gent o grups que no demanen explícitament el vot per a cap formació també facin vídeos per animar la gent a votar. L'excepcionalitat de les eleccions del 25 de novembre ha esperonat l'enginy de moltes persones i col·lectius a demanar la participació en unes eleccions considerades plebiscitàries. Un dels últims és el de Cataloniaman (vídeo), el superheroi independentista.

Aquest defensor de la llengua, els costums i la cultura catalana afirma en aquest vídeo que 'té molt clara la seva posició davant les eleccions del 25-N… independència'.

Aquesta mateixa setmana també s'ha publicat 'Catalunya vs España', un seguit de gags que afebleixen els arguments de la por de la independència i que s'inspiren en una famosa campanya de l'empresa informàtica Apple. Per a combatre l'argumentari del no, justament, Òmnium Cultural va presentar fa algunes setmanes aquest altre vídeo, amb tot de raons per voler la independència.

I al començament de la campanya electoral, que va coincidir amb el dia que va caure el mur de Berlín el 1989, Salvador Cardús, Vicent Partal i Miquel Calçada van fer circular 'Cauen els murs'.

A tots aquests vídeos, s'hi ha sumat l'enigmàtic Sharif, que des de Nova York ja ha penjat dos vídeos explicant Catalunya i el seu anhel de llibertat.