‘I tu, quina Catalunya vols?’, pregunta SOS Racisme

  • L'associació antiracista fa un seguiment especial de la campanya electoral

VilaWeb
Redacció
18.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En l’última campanya electoral catalana, SOS Racisme va publicar tot un seguit de vídeos amb el títol genèric de ‘Mistos electorals’, una acció de seguiment del discurs dels candidats polítics i les seves accions durant la campanya per a denunciar els actes racistes. Seguint aquell esperit, en aquesta campanya hi ha tornat amb un seguit d’activitats, articles i materials, com per exemple el vídeo ‘Quina Catalunya vols‘.

SOS Racisme considera les eleccions un moment històric en què Catalunya posa damunt la taula el dret de decidir el seu futur, però creu també que el debat sobiranista no ha d’eclipsar elements imprescindibles per a abordar un debat sobre el model de societat. ‘No podem permetre que el debat electoral se centri únicament en la discussió sobre la sobirania de Catalunya, i no perquè aquest no sigui important, sinó perquè d’aquests comicis sortirà el govern que haurà de governar els propers quatre anys, el que haurà de gestionar la situació de crisi econòmica i social que vivim. I és en aquest sentit que hem d’exigir als partits polítics que ens expliquin quines són les seves propostes en polítiques socials, educació, sanitat, habitatge…’

Per això, durant la campanya l’entitat antiracista ha publicat entrevistes amb persones d’àmbits diferents sobre el moment polític i social que vivim. És el cas l’antropòloga Dolores Juliano, el psicòleg i escriptor Saïd El Kadaoui i el director del Museu Etnològic de Barcelona, Josep Fornés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any