Junqueras proposa a CiU i ICV una llista conjunta per proclamar la independència

  • En una entrevista a l'ACN, descarta totalment entrar en el govern si no és per constituir Catalunya en estat propi

VilaWeb
Redacció
26.08.2012 - 10:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reptat CiU i ICV a presentar-se en una llista conjunta a les pròximes eleccions amb l’objectiu de proclamar la independència. En una entrevista a l’ACN, Junqueras ha fet extensiva la coalició independentista que va proposar fa uns dies a Convergència i Unió, i ha assegurat que ell renunciaria a encapçalar la seva pròpia llista si és per guanyar les eleccions, proclamar la independència i referendar aquesta independència a través d’un referèndum.

‘Estem disposats a buscar un govern de transició nacional que convoqui un referèndum’, ha dit. De fet, ha descartat totalment entrar al govern ara i en el futur si no és per constituir Catalunya en estat propi.

Coscubiela, contundent: ‘No gràcies’

El diputat al congrés espanyol d’Iniciativa-EUiA, Joan Coscubiela, ha estat contundent en una resposta a Twitter a la proposta de Junqueras. Coscubiela ha dit: ‘Disculpeu la sinceritat. No gràcies’. I en un piulet posterior ha afegit: ‘No es pot fer una proposta que fa desaparèixer les classes socials i els interessos a Catalunya’.

Més informació: Iniciativa vol crear una alternativa d’esquerres amb els desencantats d’ERC i PSC

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any