El Palau d’Anglesola recupera Sant Roc

  • La nova ermita s'inaugurarà el dia 16, festivitat el sant

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una mica més avall i l’altra banda de carrer d’on era l’original, s’alça la nova ermita de Sant Roc del Palau d’Anglesola. La iniciativa d’un grup de veïns del poble ha fet possible recuperar un dels edificis emblemàtics del Palau.

Durant molts anys l’ermita original, en la mateixa avinguda a la que dóna nom, fou lloc de romeria cada 16 d’agost, festivitat de Sant Roc. Els canvis de costums van arraconar la festa, al temps que l’ermita, de propietat particular, es va anar malmetent.

Patronat

Fa uns anys, un grup de veïns es van animar a recuperar l’ermita. En el lloc original no era possible ja que està edificat. Es va aconseguir, però, un solar de propietat municipal a l’inici de la mateixa avinguda, a l’entrada del poble. Tot plegat va derivar en la creació del Patronat de l’Ermita de Sant Roc que ha vehiculat les aportacions de veïns i empreses que han fet possible la nova ermita, rèplica de l’original.

Festa

Ara per inaugurar-la s’ha preparat una festa, es clar, pel dia de Sant Roc, el 16 d’agost. La celebració començarà a les vuit del vespre amb una missa, l’acte inaugural i un refrigeri amb coca i mistela. Durant la festa es podrà veure la figura d Sant Roc que hi havia en l’antiga ermita. També s’aprofitarà per recollir fons per pagar les despeses que ha costat l’edificació, que encara no han estat quantificades.

Espai cultural

L’ermita, de 50 metres quadrats i sense altre equipament que un peti altar, ha d’esdevenir un espai cultural pel Palau. També es mirarà de donar continuïtat a la festa de Sant Roc, tot i que aquesta és una activitat per definir, més endavant.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any