La pedra de dissabte ha fet malbé una gran part dels cultius d’estiu

  • Al nucli urbà d'Ontinyent va causar danys en 200 vehicles i es van haver de retirar 40.000 quilos de terra i grava

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.07.2012 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Unió de Llauradors i Ramaders ha informat, en relació a la forta granissada de dissabte, que la pedra ha afectat de manera severa algunes partides rurals de la comarca, especialment d’Ontinyent. La franja més danyada comprèn les localitats d’Ontinyent, Aielo de Malferit, Albaida, Benissoda i Fontanars dels Alforins.

Els cultius més afectats per la tempesta són la vinya, oliveres, hortalisses (especialment els melons) gira-sol i alguns fruiters.

Amb tot, el sindicat agrari valora com a positives les pluges del cap de setmana després de mesos sense.

D’altra banda, segons informacions de l’Ajuntament, la tempesta va causar danys en uns 200 cotxes. A més, uns quants vehicles van quedar atrapats pel fang; i hi va haver nombrosos desperfectes a habitatges, camins i zones verdes del nucli urbà, com ara una de les cobertes del desllunat de l’edifici consistorial.  Dissabte encara, dues màquines retroexcavadores van retirar 40.000 quilos de terra i grava de les vies i camins.

La intensitat màxima es va registrar a l’Observatori d’Ontinyent-Germanies, entre les 21.30 i les 21.35 h. El responsable de l’observatori i President de Associació Valenciana d’Aficionats a la Meteorologia (AVAMET), Jesús Martí, ha indicat que en eixos cinc minuts la precipitació va ser d’11,1 litres per metre quadrat, amb una intensitat màxima de 311’4 per hora, la qual cosa fa que siga ‘la pedregada més gran registrada a Ontinyent des de l’any 1990’.

Al 50% del terme, a la Solana, s’ha vist greument afectada la producció d’ametla, oliva, vinya i caqui, així com els melons, hortalisses i altres cultius, molts dels quals no estaven assegurats. A més, instal·lacions de plaques fotovoltaiques i solars tèrmiques també han patit danys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any