Treballadors de Canal 9 ocupen la sala del consell d’administració

  • La policia prova de desallotjar-los per la reunió que s'ha de fer aquesta tarda

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nou membres del comitè d’empresa han ocupat la sala on a dos quarts de sis és previst que s’hi reuneixi el consell d’administració de Ràdio Televisió Valenciana per aprovar l’ERO que despatxarà el 76% de la plantilla. Aquests representants sindicals han convocat ara una reunió amb els treballadors de l’ens però alguns no hi han pogut arribar perquè la policia espanyola els impedeix el pas. Rafa Xambó, membre per Compromís del consell d’administració, ha explicat a VilaWeb que els nou membres del comitè volen parlar amb els consellers per impedir que s’aprovi l’ERO. A les cinc de la tarda també hi ha convocada una concentració per a evitar que prosperi.

Xambó va explicar ahir a VilaWeb que el president de l’ens tan sols havia donat quaranta-vuit hores als consellers perquè estudiessin més de mil pàgines que recullen tots els canvis; i que si bé era el mínim legal, era impossible d’assimilar tota la informació.

Xambó també va dir que els consellers de l’oposició havien pensat a presentar la dimissió en bloc o a sortir de la sala abans de la votació, però que, finalment, n’havien desistit perquè volien que es recollís tot en acta, amb l’esperança que així fos més fàcil de tirar endavant cap acció legal.

Des que va rebre la documentació, el conseller de Compromís mira d’estudiar-la en detall, i que, com més va, més es referma en l’opinió que ‘la retallada és una barbaritat’. Assenyala: ‘No produiran res; de la televisió, en faran fora noranta guionistes, cent vint-i-set operadors de càmera, vint-i-nou productors i catorze correctors’.

Més informació:

Rafa Xambó: ‘RTVV ha fet molt temps un autèntic terrorisme psicològic als treballadors’

Els treballadors de Canal 9 faran vaga el 27 i 28 de juliol

Francesc Felipe: ‘Sense senyal i sense canal’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any