Foc descontrolat a les comarques centrals del País Valencià

  • Hi ha el temor que l'incendi d'Andilla arribi a la serra de Calderona · S'han cremat prop de 30.000 hectàrees · Llibertat provisional per als dos encausats en relació a l'origen del foc a Cortes de Pallars

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.06.2012 - 21:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos incendis del centre del País Valencià avancen sense control, i es calcula que ja han cremat més de 30.000 hectàrees. Es tracta dels pitjors incendis dels últims anys, i afecta ja una desena de municipis. Originats, l’un a Cortes de Pallars (Vall d’Aiora), i l’altre a Andilla (Serrans), continuen cremant en unes condicions meteorològiques força adverses –amb calor, vent que canvia de direcció i poca humitat– que fan molt difícil el control i l’extinció.

A més, hi ha el temor que el segon incendi, que va començar a cremar ahir a Andilla i ja afecta el Camp de Túria, arribi fins a la serra de Calderona. Si això passés, la ciutat de València podria trobar-se amb flames tant pel sud com pel nord.

L’incendi de la Vall d’Aiora també afecta termes municipals de la Ribera Alta, la Foia de Bunyol i Canal de Navarrés; concretament, Dosaigües, Torís, Macastre, Montroi, Real de Montroi, Llombai, Iátova, Catadau i Millars.

Més de mil mitjans terrestres i quaranta d’aeris treballen en la zona, però ja han sorgit algunes veus crítiques, com la d’alguns batlles, que es queixen de la falta d’efectius. De fet, el govern va retallar un 14% el pressupost destinat a la lluita contra el foc.

El president Alberto Fabra, que avui s’ha reunit amb els batlles de les zones afectades, va qualificar ahir l’incendi de ‘dantesc i desolador’ i va dir que era el pitjor que havia patit el País Valencià aquests últims anys.

Dos encausats, en llibertat provisional

La jutgessa de Requena ha deixat avui en llibertat provisional els dos detinguts en relació a l’incendi de Cortes de Pallars, després de prendre’ls declaració. Es tracta de dos treballadors d’una empresa que col·locava plaques solars en una casa de la zona, i ara són encausats en una causa oberta per incendi forestal per imprudència, i se’ls imputen els delictes de danys contra el medi ambient per negligència.

Pel que fa a l’incendi d’Andilla, tot i que no es descarta cap línia d’investigació, també sembla que es podria haver originat per una negligència en una cremada descontrolada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any