VilaWeb us convida a participar en el 50è aniversari de l’eixida de ‘Nosaltres els valencians’ de Joan Fuster

  • Proposa als lectors de piular sota l'etiqueta #Nosaltres i de fotografiar un país de 'nosaltres' diferent i plural

VilaWeb
Redacció
11.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran del cinquantè aniversari de l’arribada a les llibreries del llibre de Joan Fuster ‘Nosaltres els valencians’, hem demanat a personalitats d’àmbits diversos de tot el país que ens enviessin una fotografia amb un lema que inclogués la paraula #Nosaltres. Núria Cadenes, Rosa Calafat, Salvador Cardús, Xavi Castillo, Jaume Fàbrega, Meritxell Gené, Joan Carles Girbés, Mar Iglesias, Biel Mesquida, Gemma Pasqual, Hervé Pi, Vicent Pitarch, Xavi Sarrià, Joana Serra, Isabel-Clara Simó i Feliu Ventura, ens han enviat la fotografia acompanyada d’un piulet de 140 caràcters per a commemorar l’esdeveniment.

Per fer córrer la memòria de Fuster, del llegat de ‘Nosaltres els valencians’ i de la reivindicació d’una comunitat nacional completa, VilaWeb proposa als lectors i a tothom en general piular aquest dissabte, sota l’etiqueta #Nosaltres, i fer córrer fotografies del seu cartell amb el lema més inspirat.

Els lemes de les setze personalitats que han participat en el llançament d’aquesta proposta són:

Núria Cadenes: #Nosaltres som València, Perpinyà, Alacant i Palma; som Monòver, Fraga, Maó, Vinaròs i Barcelona també; som el país de Joan Fuster.

Rosa Calafat: Joan Fuster a #Nosaltres: ‘Tan catalans érem, en llur nomenclatura, els valencians com els del Principat i els de les Illes’. ‘Nosaltres els valencians’ o la guia didàctica de la CULTURA catalana.

Salvador Cardús: #Nosaltres estem compromesos amb la lluita per la dignitat de tots els pobles del món inclòs el nostre, és clar: la dels Països Catalans.

Xavi Castillo: #Nosaltres ens caguem en tota aquesta colla de lladres!… Veriueu-ho!

Jaume Fàbrega: #Nosaltres, la nació dels catalans, valencians i balears, que tenim la primera cuina d’Europa.

Meritxell Gené: #Nosaltres, les dones valentes, decidides, sensibles i lluitadores.

Joan Carles Girbés: El treball diari, la constància reivindicativa, la lluita per la dignitat i l’optimisme en el futur faran que #nosaltres continuem avançant.

Mar Iglesias: #Nosaltres, els valencians, tenim el dret i el deure de preservar la nostra llengua i cultura. Som nacionalistes perquè ens hi obliguen.

Biel Mesquida: #Nosaltres els valencians va ser un focus potentíssim de l’autoconeixement, un far, un front de lluita del País Català real que no s’atura de viure!

Gemma Pasqual: #Nosaltres fem versos o novel·les, quadres o escultures, política o política, la disjuntiva és o PPCC o ‘regionalisme’ en el mal sentit de la paraula.

Hervé Pi: #Nosaltres també hem de sortir al mapa, esborrem el tractat dels Pirineus, sem part de la Nació dibuixada pel Joan Fuster.

Vicent Pitarch: #Nosaltres, addictes a la vida i obra lluminoses de Joan Fuster, proclamem que no hem de permetre que aquest llegat incomparable ens siga ni amagat ni enterbolit.

Xavi Sarrià: Perquè som perseverants i aprenem de les derrotes. Amb les batalles quotidianes i l’esforç compartit, #nosaltres seguim i seguirem.

Joana Serra: Perquè Fuster ens va fer ser valencians del Nord #nosaltresSemPaïsosCatalans.

Isabel-Clara Simó: Després de dècades d’espanyolització, de mantenir la llengua malgrat l’administració i de negocis tèrbols, #nosaltres continuem essent valencians.

Feliu Ventura: #Nosaltres vol dir tots i vol dir sempre. Tenim memòria i hi caminem. Som valencians, som el món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any