Compareixen quatre dels identificats en la polèmica web dels mossos

  • En conferència de premsa, critiquen les mesures d'Interior perquè les troben criminalitzadores

VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 16:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns dels individus que apareixen al web d’Interior per denunciar suposats vàndals han comparegut avui, de la mà d’Alerta Solidària, en una conferència de premsa a la plaça de Catalunya de Barcelona. Han dit que reafirmaven ‘la lluita de l’Esquerra Independentista contra qualsevol coacció i mesura de criminalització’. Ho han fet acompanyats d’una vintena de representants de CAJEI, Maulets, CUP, COS, SEPC, Endavant, MDT i Alerta Solidària.

El portaveu nacional d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, considera que les mesures d’Interior són propagandístiques i jurídicament contràries a dret i troba que tenen poca eficàcia policíaca i judicial. Roger Sabà, representant del sindicat COS, diu que aquestes mesures són desproporcionades

Tots ells han volgut destacar la conferència de premsa d’avui com ‘un acte de desafiament’ i es proposen de ‘seguir prenent el carrer’.

La web d’Interior

La web es va posar en marxa dimarts al vespre, amb fotografies de 68 individus –ara 67, després de retirar les fotos d’un menor– que suposadament van participar en aldarulls durant la vaga general del 29 de març, i amb la intenció que la gent els indentifiqui. Ahir havia rebut 140.000 visites.

Es tracta d’una web força polèmica, i ja hi ha diverses veus, d’organitzacions, advocats i juristes, que alerten de la vulneració de drets, com el de la presumpció d’innocència, la protecció de dades o, justament, el del menor. Per al director dels mossos, Manel Prat, es tracta d’una web que ha de servir per ‘dissuadir i prevenir possibles incidents futurs’. El material gràfic ha estat tret de fonts policíaques i públiques, com ara mitjans de comunicació i xarxes socials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any