Jaume Bonet, 25 dies en vaga de fam per la llengua

  • Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida van visitar ahir Bonet · El seu estat de salut és cada vegada més delicat

VilaWeb
Redacció
25.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cantant Maria del Mar Bonet i l’escriptor Biel Mesquida van visitar ahir Jaume Bonet, que avui fa vint-i-cinc dies que fa vaga de fam per denunciar la política contra el català del govern balear. El seu estat de salut és dèbil i ja fa uns dies que passa les hores estirat i no rep visites.

‘És de cada vegada més clar que aquest govern segueix instruccions de Madrid i que vol carregar-se la llengua pròpia de les Illes Balears’, afirmava Bonet fa deu dies en una entrevista a VilaWeb. ‘És evident que tenen intenció de fer recular la llengua seguint consignes de la FAES i de Madrid’, afegia. Resignat, Bonet afirmava: ‘Seria fotut deixar-se morir sense dir res’. I reflexionava: ‘Fins a la mort? No faig comptes cada dia. A vegades em sap greu de dir-ho així, perquè hem dit que no volíem arribar fins a la mort, però sí arriscar-nos.’

Vint-i-quatre espelmes per Bonet

Ahir al vespre, de forma espontània a través de les xarxes socials es va organitzar una concentració silenciosa davant de Can Alcover, a Palma, en suport de Bonet. El sindicat STEI-i convidava tothom a participar-hi silenciosament i a encendre vint-i-quatre espelmes simbòliques per Jaume Bonet.

‘Ell s’ha decidit per fer una protesta no violenta i denunciar amb la seva vaga de fam les desigualtats de drets lingüístics que vol imposar el govern presidit per José Ramon Bauzá (PP)’, deia un comunicat del sindicat. ‘Us convidam a fer un quart d’hora de silenci i a enviar-li tota la nostra energia i els nostres millors pensaments. Que pugui sentir que estam amb ell i compartim la seva reivindicació i la seva lluita ara ja a un punt molt delicat.’

Tomeu Amengual s’hi afegeix

Un nou vaguista de fam per la llengua s’afegirà a la protesta de Jaume Bonet contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Es tracta de Tomeu Amengual, un altre membre de Jubilats per Mallorca de 64 anys, que es proposa rellevar el seu company quan a aquest ‘no li quedin forces’. Bonet comença a patir pel cansament del seu cor. ‘Es troba molt fluixet i dèbil, però és valent i coratjós’, ha afirmat una persona del seu entorn.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any