Manel, Anna Roig, els Quicos i Botifarra, premis Enderrock per votació popular

  • La gala de lliurament es farà el 12 de març a la sala Apolo

VilaWeb
Redacció
28.02.2012 - 16:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manel, Anna Roig i l’ombre de ton chien i els Quicos i Botifarra són els principals guanyadors dels premis Enderrock per votació popular d’enguany. L’últim disc de Manel, ’10 milles per veure una bona armadura’ ha estat triat com a millor disc de pop-rock, i ‘Benvolgut’, millor cançó. En la mateixa categoria, la Pegatina ha estat votada com a grup amb el millor directe i Obrint Pas com a millor artista.

‘Bigoti Vermell’, d’Anna Roig i l’ombre de ton chien ha estat triat el millor disc de cançó d’autor, i el grup també ha obtingut el premi pel millor directe. El millor artista d’aquesta categoria ha estat Cesk Freixas, i la millor cançó, ‘El carrer dels jocs florals’, de Joan Masdéu.

En la categoria de folk i noves músiques, els grans triomfadors han estat Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el Botifarra, que s’han endut tres premis Enderrock: millor disc, per ‘La Barraca’; millor cançó, per ‘Havaneres de canyes i fang’; i millor artista. Per la seva banda, Terratombats ha estat votat com a grup amb el millor directe.

Els participants en la votació han triat Amelie com a grup revelació del 2011 i ‘Jenifer’ com a millor lletra de cançó. Finalment, la millor portada de disc ha estat per a ‘Coratge’, d’Obrint Pas.

La gala dels Premis Enderrock tindrà lloc el dilluns 12 de març a la nit a la sala Apolo de Barcelona.

Els millors segons la crítica

Fa uns dies també es van donar a conèixer els Premis Enderrock segons la crítica. En aquest cas, el millor disc de l’any i també el de pop  ha estat ’10 milles per veure una bona armadura de Manel. Per la seva banda, Antònia Font va rebre el premi a l’artista de l’any com a reconeixement a la seva trajectòria. La Iaia fou triat grup revelació; ‘Producto interior bruto, vol.1’ de Joan Colomo, millor disc de cançó d’autor; ‘El paradís de les paraules’ de Carles Dénia, millor disc de folk; i el disc homònim d’Èric Fuentes & El Mal, millor disc català en altres llengües.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any