Sons del Delta a la Costera

  • Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pep Gimeno, Botifarra, van actuar ahir al Palau de la Música · Us oferim dues cançons íntegres

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
21.02.2012 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa anys que es coneixien i de tant coincidir van pensar que per força havien de fer alguna cosa plegats. Fruit de la feina conjunta entre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pep Gimeno, Botifarra, sorgeix el disc ‘La Barraca’, un itinerari per les músiques del Delta de l’Ebre, la Costera i la Vall d’Albaida. Les cançons d’aquest àlbum conjunt van sonar ahir al Palau de la Música Catalana. A VilaWeb TV us oferim dues cançons íntegres i els comentaris d’Artur Gaya i Pep Gimeno.

‘La idea del disc va sorgir fa un any. Era un moment en què es parlava més de la desunió entre Catalunya i el País Valencià que no pas d’allò que ens unia. I nosaltres, que ens coneixíem prou bé com per a demostrar allò que ens unia, vam pensar que era el moment idoni’, explica a VilaWeb Artur Gaya (Quico el Célio).

Gaya i Botifarra diuen que culturalment tot els uneix. Músiques com la jota, el fandango, el bolero, l’havanera o els cants de batre, i també el sentit de l’humor i la ironia. ‘L’única cosa que no ens unix és la manera de fer l’arròs’. I quan es tracta d’arrossos, la discussió pot ser eterna. Això sí, sempre amb bon humor i amb una competitivitat sana.

Una cultura comuna posada damunt l’escenari del Palau de la Música de la mà de Gaya, Botifarra, Quique Pedret, Jordi Fusté, Néstor Mont, Juanjo Blanco, Paco Lucas, Josep Lanau, Kike Pellicer, Pere Ródenas i Sergi Molina. Els músics aniran rondant l’espectacle de ‘la Barraca’ els propers mesos mentre preparen altres projectes, com és la celebració dels vint anys dels Quicos, a final de 2012, i el nou disc que prepara Botifarra, aquest cop, amb una banda de música. I tot això, amb la vista posada en noves col·laboracions conjuntes del grup tortosí i el músic de la Costera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any