Puigdemont: ‘Catalunya necessita la independència’

  • Prop de 2.000 persones han assistit a l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana a Girona

VilaWeb
Redacció
12.02.2012 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, ha assegurat que ‘independents som millors que amb Espanya’ i que Catalunya necessitava la independència. Ho ha dit durant la seva intervenció en el gran acte de l’Assemblea Nacional Catalana a Girona, que ha aplegat prop de 2.000 persones (seguiment per Twitter). A l’acte hi han intervingut altres personalitats destacades, com el batlle d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; i l’ex-batlle de Salt, Salvador Sunyer.

L’acte ha començat a primera hora del matí amb una marxa on han participat un miler de persones i hi ha hagut castellers, gegants, grallers i altres grups de cultura popular. La marxa ha anat fins a l’Auditori de la ciutat, on ha tingut lloc l’acte de l’ANC, que preveu presentar-se oficialment el proper 10 de març. A l’Auditori, més de 1.600 persones s’han aplegat per reivindicar la ‘necessitat que Catalunya sigui independent’.

‘Catalunya necessita la independència

Carles Puigdemont ha destacat que la ‘llibertat del país’ es guanyava cada dia i que depenia de l’esforç individual de cadascú. Pel batlle de Girona, l’Assemblea Nacional Catalana és una bona manera de reivindicar la independència del país perquè es tracta d’un moviment ‘transversal, unitari i sense sectarismes’. També creu que cal ‘convèncer tota la població’ que la independència és ‘la millor sortida per als ciutadans’ sobretot en aquests moments de crisi econòmica.

Per la seva banda, el batlle d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha dit que l’ANC era el ‘moviment independentista més important de la història de Catalunya perquè està creat pel poble’. Ha reiterat que es tracta d’un moviment nou que suposa la pota social del catalanisme. Segons Ximenis, la independència de Catalunya cada cop ‘és més a prop’ perquè la ciutadania avança i pren consciència que el territori ‘necessita la llibertat per poder avançar’.

Txe Arana i Sergi Font han estat els encarregats de presentar l’acte, en què també hi ha hagut els discursos de l’actor Quim Masferrer, que en un moment de l’actuació s’ha abaixat els pantalons per criticar que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria ‘d’haver anat amb els pantalons abaixats a Madrid’.

Per acabar l’acte, els assistents han cantat els Segadors i l’última intervenció l’ha feta el filòsof Josep Maria Terricabras, que s’ha mostrat ‘content de ser viu’ per veure com s’aconsegueix la independència.

“Èxit” d’assistència

La celebració ha finalitzat amb la lectura d’un manifest per part d’Àngels Folch i Núria Jàvega, membres del secretariat de l’ANC. L’organitzador de l’acte i membre de ‘Girona per la Independència’, Joan Matamala, s’ha mostrat “molt satisfet” pel nombre d’assistents a l’acte. Segons Matamala, el gran nombre de persones reunides aquest matí a Girona mostra com la ciutadania “entén que Espanya està arruïnant el país”. Al mateix temps, Matamala destaca que la jornada ha aconseguit mobilitzar a la població i fer arribar la veu de “moltes persones” als polítics del territori perquè “es posin en marxa i treballin per la llibertat del país”.

A partir d’ara, l’ANC prepara accions directes com “visites a organitzacions, entitats i barris del territori gironí” per explicar la situació que viu el país. Matamala ha destacat que l’Assemblea no vol “convertir els ciutadans en catalanistes” sinó defensar la importància de la “independència de Catalunya”.

‘Espanya roba a Catalunya 512 euros cada segon

L’entitat ha defensat que treballarà perquè els 947 municipis de Catalunya tinguin una assemblea local de l’ANC i garantir complicitats més enllà de les fronteres pel ‘reconeixement internacional’. Segons xifres de l’ANC cada segon Espanya ‘roba 512 euros a Catalunya’; això són 16 mil milions a final d’any.

A dia d’avui, més d’una cinquantena de municipis de les comarques gironines ja s’han adherit a l’ANC i, en els darrers nou mesos, 4.000 persones de tot el país s’han organitzat en assemblees locals a més de 200 municipis. Aquest acte de celebració culmina una sèrie d’iniciatives que s’han dut a terme aquesta setmana i que han anat des de la constitució, dimarts passat, de l’Assemblea Comarcal del Gironès per la Independència a Vilablareix o un concert a Salt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any