Els treballadors municipals irrompen al Ple

  • El Ple d'ahir va estar marcat per la protesta dels funcionaris municipals davant l'incompliment del conveni per part de l'equip de govern

VilaWeb
Redacció
08.02.2012 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de cent treballadores municipals van irrompre, aquest dimarts, al Ple per reivindicar el compliment del conveni col·lectiu, així com per denunciar que el consistori deu diverses pagues com la d’assistència i la de productivitat, a més d’haver aturat el procés de valoració de llocs de treball i haver suspès les ajudes socials. En el Ple municipal d’aquest mes, es va aprovar, també, el Plec de condicions per externalitzar un altre cop el servei de neteja i recollida municipal. El Partit Socialista, que es va quedar sol en la seva defensa, va poder tirar endavant el Plec gràcies a les abstencions de l’Entesa i el Partit Popular.

Entesa i PP faciliten l’aprovació del Plec per a externalitzar de nou el servei de neteja viària

Ahir es van aprovar el Plec de clàusules per a tornar a externalitzar, mitjançant un concurs públic, la gestió del servei municipal de neteja viària i recollida d’escombraries. L’abstenció de l’Entesa per Sabadell i del Partit Popular en la votació van permetre a l’equip de govern aprovar-ho en solitari. El Plec preveu tornar a cedir la gestió del servei municipal al sector privat per un termini de quinze anys a partir del maig i per un valor de dinou milions d’euros. El debat i interpel·lacions han estat en la seva majoria referents al termini de la cessió, a les condicions laborals dels treballadors i al preu del concurs. Tan sols Esquerra Unida i Alternativa, des del Ple, i la CUP, des de l’exterior, han mostrat la necessitat de municipalitzar el servei per fer que ‘aquests ingressos siguin per a l’administració enlloc de garantir els beneficis a empreses privades’.

Per altra banda, en aquest Ple de febrer, l’Alcalde ha anunciat que tot el procés serà conduit per una comissió de seguiment externa que garanteixi la transparència del concurs. La comissió estarà formada, segurament, per representants dels sindicats majoritaris o membres dels diferents col·legis professionals.

El conflicte entorn el conveni laboral municipal continua

Ahir va pujar de to quan més d’un centenar de funcionàries municipals van irrompre amb crits, pancartes i xiulets, reclamant el compliment del conveni laboral 2008-2011.  Els treballadors denunciaven que l’Ajuntament els deu diverses pagues; com la de productivitat i la d’assitència. A més, denunciaven la paral·lització del procés de valoració dels llocs de treball i la suspensió d’ajudes socials. També van manifestar que no estan disposats a acceptar més retallades per part de l’equip de govern i van demanar una rebaixa dels sous dels polítics.

Ple marcat per les protestes; la PAHC exigeix el compliment de la moció aprovada

La protesta dels treballadors de l’Ajuntament va obligar a suspendre el Ple durant mitja hora. Aquest, però no va ser l’únic col·lectiu que ahir va entrar a manifestar-se al consistori. L’acció dels treballadors va coincidir amb una protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi motivada perquè, segons aquest col·lectiu, l’Ajuntament ‘no dóna el suport que va comprometre’s a oferir i no s’ha presentat a les darreres reunions programades amb la plataforma’. Aquest mateix matí, el regidor Joan Manau s’ha posat en conctacte amb la PAHC per concretar una cita i, així l’han pogut acordar. Membres d’aquesta entitat manifesten ‘la necessitat que l’Ajuntament es posicioni i apliqui una moció  que el mateix equip de govern va aprovar. (veure + info. sobre la moció a ‘notícies relacionades’)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any