Setanta-cinc versions de Dylan en un disc

  • Surt a la venda 'Chimes of freedom', que commemora els cinquanta anys d'Amnistia Internacional

VilaWeb
Redacció
07.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vuitantena d’artistes homenatgen el cinquantè aniversari d’Amnistia Internacional amb el disc ‘Chimes of freedom‘, que recull en quatre discs setanta-cinc versions de cançons de Bob Dylan. La majoria, versions que els artistes participants, com per exemple Joan Baez, Patty Smith o Sinéad O’Connor, han fet en algun moment de la seva carrera. També alguna cançó especial per a l’ocasió, com el ‘Forever Young’, que interpreta la llegenda del folk Pete Seeger, de noranta-dos anys, acompanyat d’una coral d’infants.

Heus ací algunes de les cançons d’aquest disc: ‘Drifter’s Escape‘ de Patty Smith, ‘Ballad of Hollis Brown‘ de Rise Against,Simple Twist of Fate‘ de Diana Krall, ‘Blowin’ in the Wind‘de Ziggy Marley; ‘Girl from the North Country‘de Sting,; ‘Restless Farewell‘de Mark Knopfler, ‘Rainy Day Woman # 12 & 35‘ de Lenny Kravitz; ‘Make You Feel My Love‘ d’Adele, ‘I Want You‘de Ximena Sariñana, ‘It’s All Over Now, Baby Blue‘ de Bad Religion, ‘Property of Jesus‘ de Sinéad O’Connor, ‘Seven Curses‘de Joan Baez, ‘I Shall Be Released‘de Maroon 5, més la cançó que dóna títol al disc, ‘Chimes of freedom‘, intepretada per Bob Dylan.

Amnistia Internacional, que va començar el 1961 una campanya per l’alliberament de presos polítics, ha esdevingut un moviment mundial en favor de la justícia i la dignitat humana. Actualment, l’organització té tres milions de simpatitzant a 150 països, segons que informa.

El disc surt avui a la venda tant a les botigues com a les plataformes digitals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any