El Centre d’Investigació Príncep Felip comença els acomiadaments

  • El comitè d'empresa denuncia un abús de poder de la gerència perquè diu que incompleix l'ERO

VilaWeb
Redacció
23.11.2011 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) de València ha denunciat en un comunicat que la gerència del centre ha començat avui a tramitar els acomiadaments dels treballadors, en compliment de l’expedient de regulació, però sense disposar de l’informe de l’autoritat laboral i sense haver complert el preavís de quaranta-vuit hores la liquidació. Els treballadors a qui avui se’ls comunica l’acomiadament ja no podran anar demà al lloc de feina.

El comitè considera que la gerència es comporta d’una manera indigna amb els treballadors i els ha convocat per protestar contra una manera de procedir que qualifiquen d’abús de poder. L’ERO afecta 108 treballadors, setanta dels quals científics, i també inclou la no renovació de contractes, importants rebaixes salarials i el tancament de setze laboratoris i de catorze línies d’investigació.

Els treballadors del CIPF estan en peu de guerra no només perquè una part important dels seus companys es quedarà sense feina sinó perquè tot plegat sembla ser el final d’un centre que en el seu moment va ser presentat com la gran aposta científica del govern de Francisco Camps i que tenia engegades línies de recera de primer nivell que ara quedaran estroncades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any