Oltra: ‘En les pròximes eleccions a les Corts Valencianes hi haurà un canvi’

  • La diputada de la coalició Compromís va dialogar ahir al vespre amb els lectors de +VilaWeb

VilaWeb
Redacció
28.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada de Compromís Mònica Oltra fou la protagonista ahir al vespre de la reunió d’Implicats. Va conversar amb membres de +VilaWeb sobre les perspectives electorals de la coalició Compromís, i es va declarar convençuda d’obtenir representació al congrés espanyol el 20 de novembre. ‘Ara fins i tot les enquestes ho indiquen’, va assenyalar, essent així que al maig no els atorgaven ni un diputat. També creu que en les pròximes eleccions a les Corts Valencianes hi haurà un canvi.

 

Segons Oltra, el PP valencià té uns quants mals que li acabaran passant factura. ‘Al final, la gent va veient què passa, i ja no poden vendre més fum. És un dels mals que tenen. N’és un altre el de la corrupció generalitzada, perquè, tot i que la justícia va lenta, hi haurà tard o d’hora alguna condemna. Crec que en les pròximes eleccions a les corts hi haurà un canvi’.

Els lectors li van demanar si hi trobava diferències entre Francisco Camps i Alberto Fabra. ‘Sí que n’hi ha. Fabra ha fet molts gestos, com per exemple rebre les víctimes de l’accident del metro, però té les mans lligades, perquè té els mateixos consellers que tenia Camps, i no té pes dins el Partit Popular. L’hi han posat perquè té un perfil seriós. Moltes vegades el fet xoca amb el gest. Al final, moltes coses no canvien, i ara estan en un moment d’espera fins al 20 de novembre’.

Va parlar de les relacions internes de la coalició Compromís, després de les topades de la legislatura anterior. ‘Hem après de tots els fracassos anteriors. No hi fa res que un grup vote diferentment. I entre nosaltres ens hem aproximat molt també per la situació d’urgència del país’.

Sobre la renúncia a parlar dels Països Catalans. ‘No en parlem. Un dels lemes del PP ha estat l’anticatalanisme. Hem d’assumir que s’ha perdut una batalla. Es va guanyar la de la unitat de la llengua. Hem de reivindicar una cultura i una història comunes, però eixa batalla es va perdre. I sé que la perdré cada volta que la plantege.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any