El Sudan Meridional ja és el 193è estat membre de l’ONU

  • L'assemblea de l'organisme ha aprovat la seva incorporació després que ahir el consell de seguretat aprovés per unanimitat una resolució favorable

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.07.2011 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assemblea de les Nacions Unides ha ratificat avui la proposta d’incorporar la República del Sudan Meridional com a nou estat membre. El consell de seguretat va aprovar ahir en una resolució favorable per unanimitat dels quinze membres. El nou estat africà esdevé així el 193è de l’organisme.

El Sudan Meridional va esdevenir un estat independent dissabte, després que els ciutadans ho aprovessin en referèndum guanyat unànimement (98,83%) el mes de gener.

El referèndum va ser fruit de l’acord de pau signat el 2005 per a posar fi a la guerra entre el nord del Sudan, de majoria musulmana, i el sud, animista i cristià, que va causar més de dos milions de morts en dues dècades arran de les topades entre l’exèrcit i milícies sudaneses i la guerrilla de l’Exèrcit d’Alliberament del Poble Sudanès.

El nou país, amb 589.745 quilòmetres quadrats i capital a Juba, és el cinquanta-quatrè estat africà i agafarà el relleu d’Eritrea com a nació africana més jove.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any