El govern, obert a negociar ‘del primer a l’últim’ article de la ‘llei òmnibus’

  • 'Tindrem en compte totes les propostes', diu Homs, sobre les crítiques del CONCA i la ILC · El termini per al·legar s'allarga fins al 20 de juny

VilaWeb
Redacció
07.06.2011 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern s’ha mostrat avui disposat a tenir en compte totes les consideracions, les propostes i les crítiques a l’avantprojecte de llei de simplificació (pdf), coneguda com la ‘llei òmnibus’, que té el propòsit d’aprimar la legislació i fer l’administració més àgil i eficient. El portaveu de l’executiu, Francesc Homs, ha demanat que no hi hagi prejudicis sobre el contingut del text i ha recordat que s’aprovaran aquelles modificacions, plantejades en 631 articles de vuitanta lleis, que generin consens en el tràmit parlamentari.

‘No volem anar a destruir res ni volem anar contra ningú, sinó que volem resoldre coses, fer-les més fàcils, A més, moltes de les propostes vénen dels sectors afectats’. Homs s’ha mostrat convençut que hi ha molts motius per trobar acords, i ha dit que estava disposat a negociar ‘del primer a l’últim article’. Però sí que ha demanat als altres partits que no obstaculitzin la tramitació parlamentària de la llei, i ha lamentat les crítques plantejades des de l’oposició en el sentit que el volum del text, de més de sis-cents articles, pot fer-ne difícil el debat i la tramitació. ‘Si el 2011 no som capaços d’abordar al parlament una llei de 631 articles, la gent del carrer acabarà desafectant-se encara més’, ha reblat Homs.

El portaveu ha confirmat que el govern ha acordat d’allargar dues setmanes més l’exposició pública de l’avantprojecte de llei, que en principi s’acabava demà passat. El nou termini per a presentar-hi al·legacions s’acaba el 20 de juny. El govern preveu d’aprovar el projecte de llei a final de juny o a principi de juliol i que durant el mes de juliol comenci la tramitació al parlament.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any