Diada Castellera ahir a Bao

  • Com ja sabeu, ahir a Bao, en el marc d'Identi'Cat va tenir lloc la diada castellera organitzada pels Castellers del Riberal ...>>
    Dl. 6 de juny del 2011

VilaWeb
Redacció
06.06.2011 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquesta diada, van participar també dues colles castelleres de Catalunya Sud : la Colla Castellera de Figueres i la Colla Jove dels xiquets de Vilafranca. La diada és va fer a la Plaça del Fogar de Bao. L’actuació va començar amb 3 pilars de 4 de la colla local i 2 pilar de 4 per a cada colla convidada. Com a colla amfitriona, els dels Riberal van ser els encarregats de començar la primera ronda de castells. S’havien marcat com a  objectiu de la diada,descarregar el primer 4de7 de l’any, un castell que van recuperar la temporada passada després de 5 anys sense castells de 7 pisos. El 4de7 va ser justament el castell escollit per començar l’actuació. El castell va pujar ràpid i sense dubtes malgrat els nervis que és podien notar en els castellers en aquesta primera gran diada.

Una fita que van aconseguir, ja que el castell va ser descarregat.  En segona ronda els del Riberal van descarregar el primer 5de6 de l’any, un castell que necessita una pinya nombrosa, aconseguida sense scap problema ja que els nord-catalans van  reunir un bon nombre de castellers a plaça i altres amics de la colla que van venir a donar un cop de mà. En ultima ronda de castells, els verds van optar pel 4de6 amb agulla que també van descarregar. Per tancar la diada, els Castellers del Riberal van intentar el pilar de 5, un pilar que es va desmuntar per indecisió de l’enxaneta. En la repetició la colla local van descarregar un pilar de 4 aixecat per sota.

Pel què fa de les colles convidades, els de Figueres no van poder amb els castells de 7 pisos, desmuntant dues proves de 3de7 i una de 4de7. La Colla de Figueres va acabar descarregant el 3de6, 3de6 amb agulla, 4de6 amb agulla i el pilar de 5 per acabar.

La Colla Jove dels xiquets de Vilafranca, recentment creada, també va portar castells de 6. La Jove va descarregar el 4de6 amb agulla, el 3de6, i la primera torre de 6 de la seva curta historia. Els de Vilafranca van tancar la diada amb dos pilars de 4, abans d’ajuntar-se amb les dues altres colles per un dinar de germanor que acabaria tancant l’edició 2011 de la festa d’Identi’CAT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any