El jutge embarga els béns de Jaume Matas

  • El Banc de València, que li prestà els diners de la fiança, va presentar la passada setmana una demanda d'execució hipotecària

VilaWeb
Redacció
26.05.2011 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat de primera instància de Palma ha executat l’embargament de la principal propietat que l’ex-president del govern balear Jaume Matas té al carrer Sant Feliu de Palma, coneguda popularment com el ‘palauet’, juntament amb altres immobles. El Banc de València, l’entitat bancària que li prestà tres milions d’euros l’any passat per pagar la fiança penal que li imposà el jutge del cas ‘Palma Arena’, va presentar la setmana passada una demanda en la qual reclamava a Matas prop d’un milió d’euros en concepte d’interessos que no ha pagat i els tres milions d’euros del préstec.

La instància judicial dóna trenta dies a l’ex-president de l’executiu balear per tal que aboni els quatre milions d’euros que deu al Banc de València. En el cas que Matas no atengui les demandes del banc, els seus béns patrimonials sortirien a subhasta per tal que qualsevol ciutadà pugui adquirir-los. Si no es poguessin col·locar, l’entitat bancària se’ls quedaria i els podria posar a la venda.

Cal recordar que Jaume Matas és en llibertat sota una fiança com a principal encausat en el cas ‘Palma Arena’. Aquest cas de corrupció investiga la relació entre l’increment patrimonial de Matas amb la presumpta malversació d’uns cinquanta milions d’euros en la construcció del velòdrom palmesà que dóna nom al cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any