Conveni de la USAP amb escola Arrels i col·legi Comte Guifré

  • Dj. 31 de març del 2011
    Ahir dimecres, l'escola Arrels i el Col.legi Comte Guifré han signat un conveni amb l'USAP. Aquest és el primer conveni d’aquestes caracteristiques que l'USAP signa amb aquests centres educatius d’immersió lingüística de Catalunya Nord...>>

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.03.2011 - 06:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos establiments educatius col·laboraran amb el club de rugbi per realitzar material pedagògic en català. El president usapista, Paul Goze, ha destacat que ‘aquest conveni s’inscriu en la voluntat de la USAP d’ampliar col·laboracions en el món de la catalanitat’ esmentant que el present acord de cooperació, consecutiu al conveni amb els clubs de rugbi sud-catalans i Òmnium Catalunya Nord, ‘té el plus  de que es tracta de centres educatius en llengua catalana i que és important vehicular els valors cívics que inclou el rugbi des de la infantesa fins a l’adolescència i que es faci en la llengua del país’.

Per la seua part, Elisa Revilla, Presidenta de l’Associació Comte Guifré, s’ha felicitat de la signatura d’aquest conveni. Ha afegit, en la linia de Paul Goze, que el projecte de  la USAP  és inclusiu respecte de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord i que aquest és un senyal evident d’una voluntat global de catalanitat : una bona prova que la USAP és més que un club.

També Pere Manzanares, President de l’Associació Arrels, ha manifestat que aquest conveni no respon a l’impuls del moment sinó que és el resultat d’una col•laboració estreta de fa temps. Altrament és un conveni de projectes compartits i de continguts entre les tres entitats. Entre altres ha comentat l’edició d’un full informatiu que serà lliurat a tots els alumnes que facin de la USAP un referent com a visita pedagògica a Catalunya Nord -fet cada vegada més habitual.

També ha intervingut Marcel Mateu, vicepresident del Consell General i responsable de les llengües occitana i catalana al Consell Regional, que ha fet explícit el suport al conveni des de les dues institucions. Aquestes participaran financerament en l’edició d’un quadern de vacances, els continguts del qual seran dissenyats  per Arrels i Comte Guifré, que permetrà als joves de 9 a 13 anys de realitzar activitats de diverses assignatures, tenint com punt de referència el rugbi i la USAP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any