Manel: s’ha acabat l’espera

  • El grup publica l'esperat segon disc · Us oferim un actuació especial a l'espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
15.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Era esperat des de feia mesos, però, finalment, ’10 milles per veure una bona armadura’, el nou àlbum de Manel, ja es pot trobar a les botigues. El grup ha fet aquest disc amb tranquil·litat i nega que hagi sentit gens de pressió, després del gran èxit de ‘Els millors professors europeus’ i d’haver esdevingut un fenomen musical. Els membres del grup ho expliquen en aquesta entrevista de VilaWeb TV. També ofereixen una actuació especial, amb ‘La cançó del soldadet’, una de les del nou disc.

El disc recull deu cançons que continuen la traça marcada pel primer, i el títol és pres del film ‘Much ado about nothing’. Peces de caire costumista protagonitzades, sobretot, per històries de parelles enfocades des dels angles menys explorats. Com diu Martí Maymó, baixista del grup, les cançons acaben essent una idea puntual.

És perceptible que els arranjaments instrumentals del disc són més treballats; les cançons, més orquestrals, amb algun punt d’èpica i algun de banda sonora, amb veus corals. Hi han pogut treballar amb calma al local d’Arnau Vallvé, el bateria.

I ara que l’han publicat, miraran de defensar-lo en directe. Diuen que tenen moltes ganes de pujar a l’escenari i de tornar a fer concerts, després de tants mesos sense, però que també s’ho prenen amb tranquil·litat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any