NotÝcies

Dimartsá 21.12.2010á 17:11

Pau Alabajos obrirÓ el Barnasants presentant el seu nou disc

El Festival de la Canšˇ, entre gener i abril, homenatjarÓ Labordeta, Benedetti, Marisa Sannia i la canšˇ occitana

Men?ame
 

Una imatge amb la guitarra de Pau Alabajos i sobre la fusta, un missatge: 'Aquesta màquina combat el feixisme'. És el cartell del Festival de Cançó de Barcelona, BarnaSants, que començarà el 27 de gener amb l'actuació del cantautor de Torrent a l'Auditori de Barcelona. L'edició d'enguany, la que fa setze, recorda el setanta-cinquè aniversari de l'aixecament feixista del 36 'amb una imatge que sintetitza el poder que la cançó ha tingut i té en moments històrics transcendentals', tal com diu l'organització.

El Barnasants ha programat més de cent actuacions, entre el 27 de gener i el 14 d'abril. Alabajos presentarà el seu proper disc, 'Una amable, una trista, una petita pàtria', que és el primer vers del poema 'Coral romput' de Vicent Andrés Estellés.

Pels diversos escenaris del festival, hi passaran, per exemple, Eduard Canimas, Ivette Nadal, Beth, els Amics de les Arts, Refree, Pep Sala, Joan Amèric, Jorge Drexler, Luis Eduardo Aute i l'espectacle 'Somiatruites' de Pascal Comelade i Albert Pla. 

Una de les novetats d'enguany, és que els organitzadors porten el Barnasants fora del país. El festival ha estat convidat a la primera edició del cicle Madrid Presenta, i hi portarà tres representants de la música catalana: Albert Pla, Raimon i Maria del Mar Bonet.

El Barnasants ha programat diversos homenatges, com un dedicat a la cançó occitana, en el marc del qual actuaran Claudi Martí, Eric Fraj, Guillaume Lopez i Lou Davi&Phyteas. El festival també retrà homenatge al cantautor, escriptor i polític José Antonio Labordeta, mort enguany, amb un concert a Saragossa i un altre a Viladecans; i també homenatjarà el poeta uruguaià Mario Benedetti, amb un concert a càrrec de set cantautors de l'Uruguai. Finalment, Ester Formosa, Elena Ledda i Andrea Marzi faran un concert de tribut a la cantant italiana Marisa Sannia, que tindrà lloc a l'Alguer.