Madrid – Barça, dos models oposats i un terreny de joc

  • Màxima expectació per un partit que arriba en un dels millors moments de joc del Barça · Ibrahimovic i Kaka són les grans absències del duel de la lliga

VilaWeb
Redacció
10.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Messi és la gran atracció i esperança del partit que avui jugaran el Barça i el Madrid al Bernabéu (TV3 i IB3, 22.00). Sobre el terreny de joc hi haurà el xoc esportiu entre dues concepcions de futbol, tal com explica aquest vídeo. A una banda, un grup de jugadors confeccionat a cop de talonari; i a una altra, un equip. Els noranta minuts de joc obligaran a demostrar, amb tot, que el bon joc i l’efectivitat no estan renyits. Guardiola demana ‘ambició i atreviment’ als seus jugadors.

A les deu del vespre comença el partit que pot determinar el desenllaç d’aquesta temporada. Tots dos equips arriben a la jornada 31 empatats a punts en la classificació, amb els blancs al capdavant per la diferència de gols. Els tres punts en joc potser no són allò que determinarà qui s’endú el campionat, però la victòria o la derrota poden marcar l’estat d’ànim dels rivals en les set jornades restants.

Ibrahimovic i Kaka són les baixes més destacades per lesió de Barça i Madrid, respectivament. El suec no ha tingut temps de recuperar-se d’unes molèsties musculars i no ha estat inclòs a la llista de convocats de Josep Guardiola. Tanmateix, tota l’atenció està posada en Leo Messi, que ha tingut una actuació excepcional aquests últims partits. Si bé el Barça encara el partit i el tram final de la lliga amb la tranquil·litat de mantenir-se viu a la Champions i amb l’objectiu de tornar al Bernabéu a disputar-hi la final europea, el Madrid sent tota la pressió en no tenir cap altra competició en joc i, per tant, es juga la temporada en el partit d’avui.

El xoc d’avui va més enllà de la rivalitat esportiva i contraposa dos models de club molt diferents. El Barça ha anat confeccionant un equip amb una columna vertebral forjada al planter i amb una mentalitat clara de joc espectacle, primer toc, possessió de pilota i atac total. Deu dels vint-i-un jugador de la plantilla provenen de la Masia, incloent-hi algunes de les estrelles com Messi. En canvi, el Madrid ha comprat un catàleg de futbolistes a cop de talonari. Només tres dels vint-i-dos jugadors del primer equip blanc han passat per les categories inferiors del club. Amb tot, serà al final dels noranta minuts de joc quan es confirmarà quin dels dos models s’endú l’aplaudiment o les llàgrimes dels seguidors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any