L’espectacle “Vivaldi a l’Empordà” a la Capella dels Dolors.

VilaWeb
Redacció
03.07.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per cloure els actes d’inauguració de les obres de rehabilitació de la Capella dels Dolors recentment acabades, el proper 7 de juliol l’Orquestra de Cambra de l’Empordà realitzarà el concert “Vivaldi a l’Empordà”. D’altra banda Lluís Roura exposarà quatre quadres de grans dimensions de paisatges empordanesos, que representen les quatres estacions.
L’espectacle, en format de concert de l’orquestra de Cambra de l’Empordà constarà d’una obertura amb una obra d’E. Toldrà i de la interpretació de les Quatre Estacions de Vivaldi al temps que es projecta el video “Vivaldi a l’Empordà”. El recull d’imatges de les quatre estacions a l’Empordà és una idea del pintor Lluís Roura, iniciada amb el fotògraf Josep Oliva fa cinc anys. El fotògraf, al llarg d’aquest temps, capta extraordinàries imatges dels paisatges empordanesos en diferents èpoques de l’any, mentre Roura pinta sota tots els cels de l’Empordà. El paisatge esdevé natura en les imatges captades per l’objectiu i la pintura immortalitza el propi paisatge.
El treball ha comportat hores i hores de filmació a la recerca de la llum, el moviment, els colors i la vida del nostre paisatge. La feina del pintor i del fotògraf s’ha fusionat amb la música de Les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi que interpreta l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, fundada i dirigida per Carles Coll, unit al pintor i al fotògraf per una també llarga amistat. El muntatge de l’obra és fruit del treball de Vicenç Asensio.
L’Orquestra, que té el suport de diverses institucions tan públiques -Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, Ajuntament de Figueres i molts altres de les dues comarques- com privades -Hidroelèctrica de l’Empordà i Caixa de Girona- ha dut des de l’Empordà als cinc continents l’aire de la música catalana i internacional com una tramuntana de notes i melodies. Hivern i estiu, primavera i tardor, la seva passió per la música l’ha portada a la interpretació contínua i constant, sempre a la recerca de la perfecció.
Chris Nicholls, solista i ànima de les Estacions, reviu Vivaldi posant al servei de la partitura la seva àmplia experiència orquestral i la seva extraordinària formació a ciutats tan musicals com Salzburg i al costat de mestres tan extraordinaris com Ruggiero Ricci.
Amb aquest esdeveniment la Junta de la Catedral i l’Ajuntament han volgut concloure la inauguració de la Capella dels Dolors, rehabilitada com un espai polivalent dedicat al culte i a esdeveniments culturals.

La Capella dels Dolors, obra de mitjans de s. XVIII -d’estil barroc tirant a rococó-, només se’n conserva el retaule i la sagristia. El retaule és un dels pocs exemplars conservats d’aquell estil a les nostres terres. Malgrat la pèrdua de la majoria de les imatges i altres elements decoratius, sorgeix amb una esplendent riquesa de formes i de colors. La imatge de la Pietat que es veu al cambril, moderna, en substitueix una altra de molt valuosa, destruïda el 1936.
El Concert tindrà lloc el 7 de juliol a les 22 h. El preu de l’entrada és de 1000 ptes.
D’altra banda l’exposició de Lluís Roura hi romandrà fins a finals de setembre i pot ser visitada gratuïtament de dilluns a diumenge en horari de Museu Parroquial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any