Notícies

Dimarts  18.12.2007  06:00

El govern català negociarà una despesa de dotze milions en llicències de Microsoft durant quatre anys

El consell executiu ha d'estudiar la proposta avui

Men?ame
 

El consell executiu de la Generalitat de Catalunya ha d'estudiar, en la reunió d'avui, una proposta de governació. Consisteix a negociar una despesa màxima de 12.020.242,09 euros en llicències de programari d'us comú de Microsoft durant quatre anys. Les llicències servirien per actualitzar el programari de la Generalitat i de les empreses que en depenen, i la negociació iria a càrrec del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Catalunya (CTTI).

L'administració fa un gran ús del programari de Microsoft, sobretot d'eines ofimàtiques i de productes per a servidors, des que el 15 de juliol de 2003 va aprovar una compra centralitzada de programari per als departaments, organismes i empreses que en depenen. Això volia dir, llavors, 16.704 usuaris. Segons la proposta, que avui ha d'arribar al consell executiu, la compra de llicències es faria en la modalitat de cessió de dret d'ús per un termini màxim de quatre anys.

El director de Microsoft Catalunya, Carles Grau, ha dit a VilaWeb que el consell executiu havia de deliberar sobre l'obertura de negociacions entre el CTTI i Microsoft, perquè l'acord marc signat amb Microsoft el 2003 ja fa uns quants mesos que no és vigent. En el cas d'un acord de subscripció com aquest, els organismes de la Generalitat decidiran les llicències que volen comprar o renovar i quatre perfils d'usuari, amb programari diferenciat. Fonts del govern han manifestat a VilaWeb que el nou acord amb Microsoft no impediria l'ús del programari lliure als organismes i dependències que així ho decidissin.