L’abans i el després
L'herència franquista a l'actual estat espanyol no és ideològica: és estructural, institucional, visceral, i té una sola línia vermella, que és la unitat d'allò que consideren que és la seua nació
La cap de cuina de les Cols, Martina Puigvert, comparteix amb els lectors la seva recepta d'ànec amb peres
Amb el fred tardoral és possible de menjar a Palafrugell el niu (o "es niu"), un plat que barreja peixopalo i caça, fill de la tradició tapera de la vila
Pere Monje i David Andrés, propietari director i xef, respectivament, del restaurant Via Veneto, comparteixen amb els lectors de VilaWeb la seva recepta d'escudella i carn d'olla, el plat més emblemàtic del Nadal català
El mestre xarcuter Xesc Reina s’ha atrevit a innovar amb la sobrassada i ens explica els secrets de l’embotit estrella de les Illes
El restaurant Windsor aprofita l'avinentesa de la Regió Mundial de la Gastronomia per oferir un menú insòlit pels grans plats i territoris de la cuina catalana
Ara que Catalunya ha estat declarada Regió Mundial de la Gastronomia, el cuiner i divulgador Josep Lladonosa i Giró publica 'La cuina catalana de fa 700 anys', que inclou tant dades històriques com un receptari adaptat
Entrevista a la cuinera Francesca Baixas, un dels tres socis del restaurant Franca de Barcelona
El restaurant Castell de Peralada, comandat pel xef Javier Martínez i el 'maître' Toni Gerez, permet un recorregut per la història, el paisatge i la tradició gastronòmica de l'Empordà
Parlem amb el xef i propietari del restaurant el Terrat, de Tarragona, guanyador del premi Revelació de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
A quatre anys de fer-ne cent, el Cafè de l’Òpera continua tenint treballadors i públic del Gran Teatre del Liceu com a clients fidels
El Fòrum Gastronòmic de Barcelona s’ha centrat en la nova cuina catalana, en l'any que Catalunya ha estat Regió Mundial de la Gastronomia.
No hi ha hagut cap ferit ni danys personals
Entrevista al fundador de Turris, una de les principals empreses de pa artesà de Barcelona
L'Anxova Divina i Finorri, dos establiments oberts recentment en sengles hotels barcelonins, es decanten sense embuts per la cuina catalana com a carta de presentació
Entrevista al cuiner Albert Ventura en el vintè aniversari del restaurant Coure de Barcelona
Roses homenatja Juli Soler, mort ara fa deu anys, director i copropietari del Bulli, juntament amb Ferran Adrià
La reeixida en el Concurs del Porc i la Forquilla esperona aquest negoci familiar de Sant Andreu, arrelat al barri i fidel a la cuina tradicional catalana
Alfred Romagosa i Josep Maria Masó han donat nova vida al local on va oficiar Fermí Puig, amb una proposta de cuina catalana ben feta i ben servida
Entrevista a la cuinera i comunicadora, xef del restaurant Meleta de Romer i copresentadora de 'Cuines'
El reducte urbà de cuina tradicional catalana que manté tota la seva essència, i els seus caragols amb salsa, al carrer dels Escudellers de Barcelona
L’empresa familiar reivindica la sostenibilitat i l’amor per l’illa, també estimant la llengua
El forn Sarret pasta i cou com es feia en el temps del modernisme, que roman decorat en aquest comerç de barri familiar
L'empresa familiar de Campos, amb prop de cinquanta anys d'història, ven els envasos de litre clàssics d'ametlla, avellana i xocolata i innova amb gusts que impressionen paladar
Martín Comamala ha convertit el seu restaurant 539, Plats Forts de Puigcerdà, que porta tot sol, en una autèntica referència gastronòmica
El Bar Mundial de la plaça de Sant Agustí Vell torna a apujar la persiana gràcies al Grup Confiteria
El periodista i escriptor Marc Casanovas ressegueix la vida i la mort de Ramon Cabau, en un clam contra l'oblit de la nostra història gastronòmica
La reeixida reinvenció asiàtica de la Bodega Chiqui
La gelateria de Barcelona que ven gelats per a gossos
La botiga de crema catalana per a endur-se després de veure com se'n crema el sucre
Albert Adrià sorprèn "cuinant" postres de gelateria creatives per gaudir-ne tot l’any, de bracet de Torrons Vicens, que ha sabut desestacionalitzar també el típic dolç de Nadal
Parlar amb Lluís Bernils, del Celler de Matapedera, és parlar amb quaranta anys d'història de la cuina catalana
Entrevista al petit dels germans Roca, responsable de la part dolça del Celler de Can Roca
La proliferació de les grans cadenes de forns amb degustació i la falta de suport institucional amenacen els negocis artesans
El propietari del bar Pinotxo ens ensenya a preparar, pas a pas, una de les seves receptes d'estiu estrella: l'amanida de capipota
Es disputarà a l’agost i al setembre, amb quatre semifinals i una final catalana
Inaugurat el 1960 a l'Hostal de la Gavina, el restaurant Candlelight és fidel a la tradició afrancesada amb el millor producte del nostre litoral, amb la guia del xef Oriol Fernández
Entrevista a Marc Gascons, xef i copropietari del restaurant els Tinars de Llagostera (Gironès), Premi Nacional de Gastronomia 2025
Tastar un còctel de gambes a Via Veneto fa fabular amb la presència de Don Draper al restaurant, ara que fa deu anys del final de 'Mad Men'
Entrevista al propietari del Motel Empordà de Figueres, un dels restaurants més respectats de la gastronomia catalana
La pastisseria-gelateria el Morreig també ha creat un gelat amb gust de coca de Sant Joan