La cuinera Carme Ruscalleda ha rebut aquest nit el Premi Nacional de Gastronomia 2016 en reconeixement a la seva trajectòria. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li ha fet entrega del premi, que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, en un acte aquest dijous a la nit al Palau de Pedralbes a Barcelona on hi van assistir més de 300 persones, entre acadèmics, empresaris, autoritats polítiques i destacats representants de la gastronomia catalana com alguns guardonats d’edicions anteriors com Joan Roca. Àlvar Ayuso, del restaurant Alvart, va ser guardonat amb el Premi al Cuiner Revelació del 2016 i el Grup Balfegó es va endur el Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, que van recollir Pere-Vicent Balfegó i Manel Balfegó, copresidents del grup.

Els premis reconeixen aquells cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que al llarg de l’any o per la seva trajectòria han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina del país.

Durant l’acte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va fer entrega del primer dels guardons, el Premi Especial de l’Acadèmia, al Grup Balfegó; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va entregar el Premi al Cuiner Revelació del 2016 a Àlvar Ayuso, i finalment Carme Ruscalleda va rebre l’últim guardó, el Premi Nacional de Gastronomia 2016, a mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]