Roses i llibres digitals per Sant Jordi

  • El consultor informàtic Joan Jofra parla aquesta setmana a l'Internauta de Sant Jordi

VilaWeb
Joan Jofra
23.04.2016 - 02:00

Per la diada de Sant Jordi, unes quantes vegades he parlat del que són els llibres electrònics i fins i tot de la manera de crear-ne. Us recordo que al bloc Pensalla.cat teniu uns quants articles.

Que consti que sóc partidari de regalar roses i llibres sense distinció de sexe i fins i tot que siguin naturals i tangibles, però com que la meva feina és fer d’informàtic, avui us explicaré què cal fer per regalar a través del mòbil una rosa virtual o amb holograma, o alguna cosa semblant. Ara, no hi ha res com el tacte i sobretot tenir davant la persona que te la regala o a qui la regales.

En primer lloc, una app per a crear el teu propi ram, on pots decidir quines flors vols posar-hi: es diu Fl3ur, ‘flor’ en francès,  però ha desaparegut de l’App Store… Aneu-la consultant a veure si hi torna o demaneu-ho a la seva web.

Una rosa que podeu fer al vostre gust és la de SantJordiMataElDrac: la podeu pintar i afegir-hi un poema i un missatge.

Una web de cites, CitaPerfect.com, ens ofereix un sistema d’enviament per mail de flors. És clar, quin lloc millor per a trobar una rosa virtual que un lloc de cites! I no, no cal que us hi doneu d’alta abans…

Una altra web amb moltes roses per a regalar, bé, moltes fotos de roses per a regalar, és Rosas.info. Només hi has de posar el teu nom i l’e-mail i el nom i el del destinatari o la destinatària perquè rebi la teva foto.

I si sou espavilats i voleu fer-vos-ho vosaltres mateix, podeu cercar imatges per Google o bé acceptar el tracte dels d’InkyDeals. Aquesta setmana fan una oferta de recursos de disseny, anomenat The Ginormous Bundle, per 39 dòlars, entre els quals trobareu flors i flors i flors per fer el vostre ram de roses.

Ara, si voleu quedar bé, allò que es diu bé de debò, regaleu una rosa en 3D. Mrwhosetheboxx, un youtuber amb milers de seguidors, us dóna les instruccions per a fer-ho. Els elements són senzills i els trobareu a tot arreu: cinta adhesiva, tisores, un cúter, un regle, un boli i, finalment, una capsa de CD. Totes les instruccions, les teniu a YouTube. Estic segur que quedareu com un gran enamorat o enamorada.

De llibres electrònics, n’hem parlat moltes vegades. Aquí teniu un resum del que trobareu a Pensalla:

-Els de Seebook ens permeten de tenir els avantatges del llibre electrònic i el llibre de paper: poden convertir un llibre electrònic en un llibre de paper ‘tradicional’ i col·leccionable.

-Els de Tiny Books converteixen una conversa de Whatsapp en un llibre i, com expliquen, no sols les converses d’enamorats, sinó també processos d’embaràs i de naixements, converses de preparació d’una festa sorpresa, la mort d’una persona…

-I en aquest article us explicava la manera de fer un llibre electrònic i, si sou futurs escriptors que voleu signar llibres per Sant Jordi, podeu iniciar-vos amb un llibre electrònic perquè no fareu malbé res.

Ja sabeu que un dels principals inconvenients que trobo en els llibres electrònics (que tenen molts avantatges!) és que cada ‘fabricant’ o ‘editor’ ha anat a la seva i té el seu propi sistema. Per això us recomano que descarregueu i mireu Calibre, una aplicació que permet d’integrar tots els vostres llibres en un sol lloc i gestionar el vostre dispositiu de lectura.

Els d’Amazon s’han posat les piles, però una mica descarregades quant als llibres en català. En aquest link teniu ebooks en català, si en voleu i voleu donar suport als d’aquí, podeu anar a Llibres.cat, que fan servir l’aplicació d’Adobe per a gestionar els drets digitals (DRM), per això us faran descarregar abans l’app Ebooki de Libranda, però no us costarà gaire a Google de trobar sistemes per a poder llegir els llibres que compreu amb Calibre o amb l’app que us vingui de gust.

I no oblideu els consells de ‘salut’ si decidiu de regalar-vos o us regalen un lector de llibres electrònics: mireu d’aconseguir un llibre amb tinta electrònica, que són els que es poden llegir amb llum de sol i que consumeixen poca bateria.

La tinta electrònica, al contrari de les pissarretes normals, no emeten llum: és com un llibre que necessita llum externa que il·lumini la pantalla per a llegir. Alguns llibres porten integrat un emissor de llum, així que en cas de foscor no heu d’obrir el llum de la tauleta. Cosa molt recomanable per a la felicitat conjunta, si tens algú al costat al llit.

Regaleu i que us regalin molts llibres i roses!

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any