El president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost amb contundència a la pregunta parlamentària del dirigent del PP, Xavier Garcia Albiol, sobre si el govern acataria la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional espanyol de les funcions d’acció exterior del govern. Heus ací la intervenció d’Albiol:

Puigdemont ha dit: ‘Senyor Albiol, no tingui cap dubte que el govern continuarà fent acció exterior i que el conseller Romeva continuarà sent-ne el conseller.’

El president ha recordat que el TC encara no s’ha pronunciat definitivament sobre el recurs, sinó que de moment ha fet una suspensió temporal. I ha afegit: ‘El govern exercirà la responsabilitat que té encomanada. En el pla de govern explicitava la creació de la conselleria.’ I ha insistit que l’acció exterior és una competència estatutària que té la Generalitat, ‘clarament reconeguda’ per la sentència del TC sobre l’Estatut. ‘No hi renunciarem de cap manera’, ha avisat.

I encara ha acabat parafrasejant Gerard Piqué: ‘Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo’.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)