La primera premsa hidràulica de Can Codorniu, que segueix avui intacta al seu celler.

La revista Forbes ha reconegut Codorniu com l’empresa més antiga del país, amb 460 anys d’experiència en l’elaboració de vins i caves. Segons recorda la capçalera, Jaume Codorniu va decidir dedicar-se a la producció de vins el 1551 i un segle després la família Raventós es feia càrrec de la masia que “durant més de 460 anys ha sigut el cor d’una bodega referent en el món del cava”. Forbes també destaca que el negoci de vins s’ha “anat consolidant amb l’adquisició de noves bodegues”  i que actualment disposa d’una “excel·lent salut financera”. Codorniu és també una de les empreses familiars més antigues del món, concretament 17, amb 18 generacions.

Les primeres referències documentades de l’existència de Codorniu es remunten al segle XVI quan Jaume Codorniu, propietari de les vinyes, es va començar a dedicar a l’elaboració de vins al segle XVI. En aquell mateix segle, l’hereva de la masia Can Codorniu va contraure matrimoni amb el viticultor Miquel Raventós i els dos cognoms van quedar per sempre lligats a la companyia.Actualment, el grup Codorniu Raventós disposa de vuit bodegues situades a Catalunya i l’Estat (Bodegas Bilbaínas, Legaris, Scala Dei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadia de Poblet i Codorniu) i a l’estranger, concretament a Napa Velley (California) i a Mendoza (Argentina).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]