Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen Fontcuberta, ‘Timecode’, Maria Arnal i Jordi Savall

  • També reconeixen al restaurador Toni Massanés, Antoni Hervàs i a l'Agrupació Senyor Serrà

VilaWeb
Redacció
01.02.2017 - 15:50

També reconeixen al restaurador Toni Massanés, Antoni Hervàs i a l’Agrupació Senyor Serrà

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

El fotògraf barceloní Joan Fontcuberta, el curtmetratge ‘Timecode’, del català Juanjo Giménez, els artistes Maria Arnal i Marcel Bagés i el violagambista Jordi Savall seran distingits amb els Premis Ciutat de Barcelona 2016.

Ho ha anunciat aquest dimecres l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) en un comunicat, en què s’ha explicat que l’acte d’entrega es farà el dijous 16 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament, al qual assistiran l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

Els premis també reconeixeran la trajectòria del restaurador Toni Massanés de la Fundació Alicia per la seva dedicació a la millora de l’alimentació, i iniciatives com l’obra ‘Barcelona supermodel. La complexitat d’una transformació social i urbana (1979-2011)’ de l’arquitecte Alessandro Scarnato.

Fontcuberta serà distingit per la seva contribució a “la reflexió teòrica sobre el paper de les imatges en la cultura contemporània” en la seva obra ‘La Fúria de les imatges. Notes sobre la postfotografia’, mentre que ‘Timecode’ rep el guardó per connectar amb la poètica més essencial del cinema.

El premi en la categoria musical ha recaigut per unanimitat a Maria Arnal i Marcel Bagés per ‘Revetlla’, un projecte de revitalització del patrimoni oral que destaca per “la seva dimensió oral i ètica” i la seva qualitat musical, mentre que Savall ha estat reconegut per projectar el nom de la ciutat en els seus concerts i unir valors com la solidaritat i els drets de les persones.

En l’àmbit literari, Mariana Enríquez serà premiada pels contes del llibre ‘Les coses que vam perdre en el foc’, i Carles Rabassa per l’obra ‘Eren ells’, que aborda el desig, la violència i les relacions de poder, mentre que també rebrà el premi de traducció en llengua catalana Miquel Desclot pel ‘Cançoner’ de Francesco Petrarca.

ARQUITECTURA, ART VISUAL I DANSA

La Sala Beckett-Obrador Internacional de Dramatúrgia del Poblenou ha estat reconeguda amb el premi d’Arquitectura per la reforma de l’antiga cooperativa, obra de l’estudi Flors&Prats, i el jurat també ha fet una menció especial a l’equipament de proximitat de les Cristalleries Planell, en una obra de l’estudi Harquitectes.

En Arts Visuals ha estat guardonat Antoni Hervàs per l’exposició ‘El misteri de Caviria’ presentada a La Capella dins de la convocatòria BCN Producció 2016, en un àmbit en el qual també ha rebut una menció especial el projecte Hangar, dirigit per Tere Badia, i en Dansa, seran guardonats Loscorderos.sc per l’espectacle Afasians-The Last Conference.

La companyia Agrupación Señor Serrano serà guardonada amb el premi en la categoria de Teatre pels espectacles ‘Katastrophe’, ‘Brickman Brando Bubble Boom’, ‘A House in Asia’ i ‘Birdie’, mentre que el director d’Alternativas Económicas’, Andreu Missé, serà reconegut en la de Mitjans de Comunicació.

L’estudi La Casa de Carlota rebrà el premi en la categoria de Disseny per Citizen Refugees Project, després d’haver dissenyat una bandera per als refugiats formada per trossos de banderes dels països dels quals estan fugint, segons el jurat, que també ha fet una menció especial al llibre ‘Barcelona. Publicitat i Ephemera’ (Ajuntament de Barcelona), de Víctor Oliva Pascuet i Oriol Oliva Sanosa.

CIRC, EDUCACIÓ I CIÈNCIA

En circ, el jurat ha atorgat el premi a Leandro Mendoza com a director de l’espectacle ‘Gradual’, i el Taller Escola Sant Camil serà reconegut en la categoria de Cultura Popular pel pessebre vivent de la Torre del Suro del Guinardó, en una categoria en la qual també han fet esment especial a Som Cultura Popular, Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona.

En Educació, reconeixeran el projecte educatiu Cabal Musical del Taller de Músics, en una categoria en la qual també es farà una menció especial a la iniciativa col·lectiva Obrint Fronteres, de la Xarxa Educativa en Suport de les Persones Refugiades.

La categoria de Ciències de la Vida reconeixerà el doctor Salvador Aznar Benitah pel treball publicat en la revista ‘Nature’ en què identifica cèl·lules responsables de la metàstasi, i la professora de l’Icrea de la Universitat de Barcelona (UB) Carme Rovira Virgili serà guardonada amb el de Ciències Experimentals i Tecnologia.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any