GEA, l’aplicació pionera a Catalunya per a detectar i notificar casos de violència masclista

  • D'ús personal i discreta, l'eina conté els centres d'atenció a la dona més pròxims, un xat i un botó d'emergència, entre més funcions

VilaWeb
Redacció
13.01.2022 - 21:50

Avui es presenta a Banyoles GEA, una aplicació pionera al Principat per a lluitar contra la violència masclista. L’eina, actualment disponible a Android i Apple Store, l’ha creada Alba Serra i Nicolàs amb el suport de psicòlegs, professionals d’atenció a les dones víctimes de violència masclista, programadors i informàtics. Serra ha volgut crear una eina que esdevingui un suport per a dones que sofreixen maltractament i també un recurs per a ajudar-les a identificar-lo i combatre’l.

L’aplicació, d’ús personal i discret, es pot descarregar de franc al telèfon mòbil i té unes quantes opcions. Entre més mesures de seguretat per a protegir la víctima, hi ha la possibilitat de canviar el logotip que hi apareix predeterminat inicialment perquè sigui més segur, en cas que l’agressor sigui a prop, pugui preguntar per l’aplicació o fins i tot agafar el mòbil de la víctima.

Centres de suport, un xat i botó d’emergència

Sobre la funcionalitat de l’aplicació, segons la ubicació de la usuària que hi accedeixi, hi trobarà els centres de suport més pròxims, comissaries, hospitals i altres serveis d’informació i atenció a la dona. També hi ha un xat que dirigeix directament al servei d’atenció permanent contra la violència masclista (900 900 120). Dins l’aplicació, la víctima també trobarà un botó d’emergència, connectat al 112 com a número predeterminat, tot i que se’n pot seleccionar un altre, com el d’un familiar o amic.

A banda, l’eina també conté les descripcions de les quatre fases en la progressió de la violència i l’anomenat cercle de la violència i una guia d’ús.

https://www.instagram.com/p/CYW3z-7KB4O/?utm_source=ig_web_copy_link

L’aplicació ha rebut el finançament de l’Institut Català de les Dones i el reconeixement de l’Observatori de la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any