festivalflic

El Flic (Festival de literatures i arts infantil i juvenil) torna per sisena vegada amb la voluntat de convertir Barcelona en la capital de la creació literària. El CCCB i el MACBA acolliran aquest cap de setmana una vintena d’actes en què podran participar famílies amb infants de fins a dotze anys. Una de les novetats és la importància que es dóna al nou format en la literatura infantil i juvenil. Per això s’incorporarà la tecnologia a activitats tan tradicionals com la lectura d’un conte.

Enguany les històries de viatges i aventura en són el tema principal sota el lema ‘Aventura’t amb la literatura’. S’ha apostat també per comptar amb prestigiosos autors tant locals com internacionals -Màrius Serra, Segni Mossi, Bel Olid o Yoshihira Hioki entre d’altres-, perquè dirigeixin algunes de les activitats.

Poesia, grans autors i gimcanes  

L’espectacle interactiu ’El concert de les Paraules’ es presenta enguany, amb la voluntat que esdevingui un dels segells del Flic Festival. El poeta Josep Pedrals crearà petites peces literàries audiovisuals a partir de la recitació en directe.

Un altre dels punts forts del festival és ‘Roald Dahl al quadrat’, en homenatge al centenari del naixement d’aquest autor anglès, creador de l’imaginari col·lectiu de tants infants. Es llegiran i s’explicaran fragments dels llibres més significatius i estimats pels joves lectors.

Es farà també una gimcana, en què s’haurà d’anar a la recerca d’elements relacionats amb la literatura. Visites literàries guiades, tallers de creació artística i espectacles de titelles completen el programa.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)