L’autor Toni Cucarella edita una nova obra en què s’acosta a la Història Sagrada des de l’humor.

VilaWeb
Redacció
04.01.2003 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

L’editorial Brosquil Edicions presenta, entre les seues novetats del 2003, l’última obra de l’autor Toni Cucarella, “Llet agra i altres històries com a sagrades”, en la qual “aplega un seguit de narracions que tenen com a element de connexió l’univers literari de l’anomenada Història Sagrada” elaborades des de la perspectiva de l’humor, segons van informar els responsables de l’entitat.

Cucarella fa en aquest volum una “lectura particular, no exempta de visió caústica i crítica” de la tradició bíblica, afirmaren les mateixes fonts. Així, en les pàgines de l’obra apareixen una galeria de personatges i situacions que, tot i ser reconeguts de bestreta pel lector, sorprenen sovint per la revisió singular del món bíbilc.

Entre les històries que reinterpreta Cucarella en aquest nou treball figuren el crim fratricida de Caín; l’heroica Judith, la decapitadora; Llàtzer, el ressuscitat: Tomàs, l’incrèdul, i Zacaries el mut, pare de Joan el Baptista.

Toni Cucarella (Xàtiva, la Costera, 1959) és autor de novel·les com “Cool:fresc” (1987), “El Poeta” (1988), “Bogart&Bogart” (1993), “L’última paraula” (1998), per la qual va aconseguir el Premi Ciutat de Badalona i el de la Crítica dels Escriptors Valencians, “El camps desl vençuts” (2002), a més del llibre de narracions “La lluna vista des de la terra a través de la tele” (1990).

En l’ámbit de la literatura juvenil ha publicat els títols “Els ponts dels diables” (1995) -Premi Samaruc 1996-, “El lledoner de l’home mort” (1996), i “L’hereu dels Tretze” (1999).

———-

+ Canal: Lletres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any