Els bombers mobilitzats per una sèrie d’incendis

  • Malgrat les crides a la prevenció, ahir dissabte els bombers van tenir d'apagar quatre incendis, al Soler, Toluges i Perpinyà. Com sempre les causes són la sequera, la calor i el fort vent que bufava, sense oblidar la imprudència en alguns casos ...>>
    Dm. 21 de juny del 2015

VilaWeb
Redacció
21.06.2015 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un primer incendi es va produir poc abans de les 14 hores en un camp al Soler. Sis camions, i 35 bombers s’hi van desplaçar, per controlar l’avanç de les flames i protegir una granja. En total van cremar 2 hectàrees de garriga.

El segon incendi va començar cap a les 15h15, en una explotació agrícola, al camí de Las Planas a Toluges. El foc va començar entre les bales de palla que hi havia. Allà també els bombers es van desplaçar, amb 10 camions i 40 homes. Van tenir de protegir dues cases dels avanços de les flames. En total s’hi van destruir una vintena de bales de paia i tres hectàrees de garriga.

Un tercer incendi va tenir lloc al voltant de 16:30 a l’alçada de l’estadi del barri de Molí de Vent a Perpinyà, a prop dels grans eixos de les carreteres perpinyaneses. La ràpida intervenció dels bombers, que van desplegar una trentena de bombers amb 6 camions, va tenir de posar en plaça un control de seguretat al voltant de les cases que hi ha a prop del lloc dels fets. En total van cremar 5.000 m2 de garriga, dels quals 3.000 m2 van quedar totalment destruïts.

Cal insistir recordant que el risc d’incendis és molt gran a la plana del Rosselló. Val la pena consultar la web del servei departamental de prevencions d’incendis, on trobareu un mapa interactiu que és posa al dia periòdicament, i on s’assenyalen els llocs on hi ha més risc que és produeixi un incendi. Aquesta web la trobareu aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any