Pilar Carracelas presenta dimarts ‘La democràcia a l’helvètica’, a l’Espai VilaWeb

  • Es tracta del primer llibre de la col·lecció 'Nou País' de Bon Port · Hi prendran part també Toni Aira i Diana Coromines

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 00:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts 26 a les 19 hores es farà la presentació a l’Espai VilaWeb del primer llibre de la col·lecció Nou País de Bon Port Edicions. Es tracta de l’e-single La democràcia a l’helvètica, de Pilar Carracelas. L’acte comptarà amb la participació de l’autora, de Toni Aira i de Diana Coromines

Després de la consulta popular del 9N i a tocar d’unes eleccions que podrien ser decisives pel futur de Catalunya, el debat sobre com retornar el poder a mans de la gent és més viu que mai. És possible, aprofitant el procés cap a la independència, construir un país on els ciutadans intervinguin de manera decisiva en les polítiques públiques mitjançant referèndums i iniciatives legislatives populars reals i efectives? Segons Pilar Carracelas, no només és possible sinó que la independència és l’única via que ha de permetre als catalans arribar a aquesta versió genuïna de la democràcia de la qual avui Suïssa és l’exemple més paradigmàtic. En aquest e-single, Carracelas desmunta, un per un, els tòpics que utilitzen els detractors de la democràcia directa per desacreditar-la, i conclou que en un món on milions de persones es reuneixen diàriament a Internet, res no impedeix aplicar-la amb èxit. Res… tret del marc legal espanyol. Catalunya, amb una tradició de consens i un grau de mobilització política en augment els darrers anys, té tots els ingredients per fer el salt cap a una democràcia a l’helvètica.

Pilar Carracelas és periodista, analista política i creativa de màrqueting de continguts. Nascuda l’any 1984 a Barcelona, és filla d’emigrants gallecs i va créixer entre el barri del Carmel i Horta, on viu actualment. És llicenciada en Periodisme per la UAB i ha completat la seva formació cursant un màster d’Anàlisi Política a la UOC. Ha treballat com a redactora a les seccions de política de diferents mitjans audiovisuals (entre ells, TV3 i La Sexta), i paral·lelament treu el màxim profit d’Internet per crear i difondre continguts, especialment a través del seu bloc (pilarcarracelas.cat), des d’on analitza l’actualitat política.

El volum està disponible a la botiga del web de BonPort (www.bonport.cat) per a iPad, iPhone i PC (en el darrer cas, mitjançant iBooks, Adobe Digital Editions i Google Play, així com també Readium, extensió gratuïta de Google Chrome). Properament també a Amazon, iBooks Store i Google Play, per a Kindle i lectors Android.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any