La polèmica per Palestina escalfa la prèvia del Barça-Maccabi

  • Els mossos demanen que no es converteixi en un acte polític · Grups de suport denuncien prohibicions de pancartes i càntics

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 17:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà es disputarà al Palau Blaugrana el partit d’eliminatòria de l’Eurolliga de bàsquet entre el Barça i el Maccabi de Tel-Aviv. Un partit que acostuma a ser polèmic a les grades per les protestes d’una part dels seguidors del Barça contra Israel i en defensa de Palestina. Avui ja s’ha escalfat l’ambient: segons alguns grups d’animació blau-grana, els mossos d’esquadra els han prohibit de portar banderes i proferir càntics durant el partit. 

Fonts de la policia han explicat a VilaWeb que els mossos no havien establert cap prohibició sinó que havien demanat als grups d’animació que no convertissin el partit en un esdeveniment polític. Han demanat, per exemple, que no s’exhibeixin pancartes ni es profereixin càntics. Tot i que no hi ha cap prohibició expressa, sí que adverteixen que la policia valorarà com actuar segons la situació. I es reserven el dret de requisar banderes o pancartes. 

Segons que denuncia un dels grups d’animació blau-grana, Dracs 1991, els mossos d’esquadra els han prohibit de portar banderes palestines al palau i pancartes escrites en àrab i també de fer càntics referents a Palestina o Israel. Un altre grup, Sang Culé Cor Català, ha fet públic un comunicat en què denuncia aquesta mateixa prohibició, que considera contrària a la llibertat d’expressió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any