Núria Ventura es queda al grup parlamentari del PSC

  • La diputada, simpatitzant de MES, esgotarà la legislatura a l'escó però centrarà la seva acció política en el seu municipi

VilaWeb
ACN
28.01.2015 - 18:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Núria Ventura, una de les diputades crítiques del PSC, no abandonarà el grup socialista al parlament. Així ho ha confirmat a l’ACN, després d’haver fet una reunió amb l’altra diputada crítica, Marina Geli. Tot i estar desvinculada del PSC des de fa un any i ser simpatitzant de MES –el partit que van crear NeCat i Moviment Catalunya– Ventura creu que la seva decisió de centrar-se en la política municipal de la seva localitat, Ulldecona, i deslligar-se dels temes nacionals li permeten continuar al seu escó i no abandonar el grup. La diputada ha confirmat aquesta decisió un dia abans que Geli faci públic si, com s’apunta darrerament, abandona el grup del PSC i passa a ser diputada no adscrita.

Ventura seguirà al grup socialista i no revisarà la seva relació amb el PSC. Així, ella considera que, degut al compromís que va assumir fa tres anys, ha d’esgotar la legislatura i no deixar l’escó. Però assegura que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja sap que si en algun moment ella considera que no ha de seguir la disciplina de vot dels socialistes i votar diferent, ho farà.

Tancada aquesta carpeta, Ventura serà una diputada més del grup socialista, però funcionant com a independent, desvinculant-se així dels òrgans del PSC i podent-ho compatibilitzar amb la seva condició d’amiga –el nom que donen als simpatitzants– de MES.

D’aquesta manera, encara que Geli acabi marxant del grup i passant a ser una diputada no adscrita, el PSC no deixaria de ser la tercera força del parlament. Tot i deixar anar un diputat, en mantindria 19, el mateix nombre que té el PP, però en haver tingut més vots que els populars, els socialistes continuarien en tercera posició per darrere de CiU i ERC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any