Ricardo Costa i Vicente Rambla, processats per delictes electorals relacionats amb Gürtel

  • Entre la vintena d'encausats hi ha una altra diputada del PP valencià, Yolanda García

VilaWeb
VilaWeb
ACN
15.12.2014 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Ceres, el jutge que instrueix la branca valenciana del cas Gürtel, ha dictat una interlocutòria de processament per a divuit persones en relació amb presumptes delictes electorals i finançament irregular de les campanyes del PP valencià a les eleccions a les Corts del 2007 i les espanyoles del de 2008.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, entre els processats hi ha dos actuals diputats del PP, Ricardo Costa i Yolanda García; el vice-president durant el govern de Camps, Vicente Rambla; l’ex-diputat David Serra; i la gerent del partit, Cristina Ibáñez. A la causa hi ha processats constructors i els caps de les empreses de la trama.

L’instructor ha deixat fora de la causa l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas. La investigació, corresponent a les peces 12  i 6 del cas Gürtel, se centra en determinar si les campanyes del PP varen ser finançades per empresaris de la construcció a través de les empreses de la trama Gürtel. En concret, Orange Market. En aquest sentit, hi ha processats Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, i Cándido Herrero. 



Hi ha també deu constructors processats, entre els quals l’ex-president de la patronal alacantina, Rafael Martínez Berna, el constructor alacantí Enrique Ortíz (encausat en el cas Brugal i en els PGOU d’Alacant) i el nebot de l’ex-president de les Corts Valencianes, Vicente Cotino.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any