Miquel Gil celebra 40 anys de carrera amb l’espectacle ‘Matèria’

  • El presenta avui a l'Auditori de Torrent · Aviat publicarà un llibre i un documental

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa quaranta anys que Miquel Gil, una de les veus més destacades de la música mediterrània, va començar la seva aventura musical. Ho celebra amb un nou espectacle, ‘Matèria’, que estrena avui a Torrent. Hi combinarà el repertori renovat d’Al Tall, el de Terminal Sud, de la seva carrera en solitari i cançons inèdites. Unes noves cançons que formaran part del nou disc del cantaor de Catarroja, que també celebrarà els quaranta anys de carrera amb un llibre i un documental que repassaran la seva trajectòria.  

Fa uns dies, Miquel Gil escrivia a Facebook: ‘Uns pocs mesos i faré quaranta anys com a professional de la música. Collons, quaranta anys que han passat com un llamp. Visc aproximadament on vaig nàixer, tinc els amics que sempre he tingut i algun més que he anat afegint al llarg dels anys. He acomplit amb allò que deia Miguel Hernandez: ‘ir ligero de equipage’. No m’emocionen els cotxes ni els xalets. M’emocionen les postes de sol, buscar espàrrecs, caragols i bolets i posats a alabar, com a molt, alabe el pollastre que faça bo l’arròs. Em queda molt poqueta hipoteca per pagar i treballe en allò que m’agrada. Crec que sóc raonablement feliç.

Resumir quaranta anys de cançons ha estat un exercici xulo i gens fàcil, sempre quedaran coses per tocar que no entren en noranta i pico minuts. Molta matèria! Espere que els déus em donen salut i força per a continuar fent quilòmetres i compartint el dia a dia i la música amb tots vosaltres.

Si vos ve de gust ens veiem divendres a Torrent.’

Un referent de la música

Els inicis de Miquel Gil van lligats als d’Al Tall. Membre fundador jutnament amb Vicent Torrent i Manolo Miralles, aviat farà quaranta anys de la publicació del primer disc de la banda, ‘Cançó popular’. I el nou espectacle vol ser ‘un homenatge a la matèria primera’, d’aquí el títol. Després d’uns anys amb Al Tall, Gil va emprendre la carrera en solitari, durant la qual també va ser la cara visible de la banda Terminal Sud, a final dels anys 80. Des d’aleshores, ha publicat una vintena d’àlbums i s’ha convertit en un referent de la música del país. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any