Compromís acorda finalment el reglament de les primàries

  • El sistema aplana el camí per a un tàndem de Mònica Oltra i Enric Morera en la candidatura

VilaWeb
Redacció
14.11.2014 - 10:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió executiva de Compromís, integrada pel Bloc, Iniciativa, Els Verds i els independents de Gent de Compromís, ha aprovat aquesta mitjanit passada per unanimitat el reglament de primàries obertes a la ciutadania per a elegir el candidats a les eleccions a les Corts Valencianes del mes de maig vinent. Les primàries seran obertes a tota la ciutadania, és a dir, que hi podran participar militants, simpatitzants i qualsevol major de setze anys amb residència al País Valencià que ‘declari la seva voluntat de compartir els valors de a coalició Compromís.’

Segons el reglament aprovat hi haurà una elecció oberta a tot l’àmbit autonòmic per a elegir el candidat a la presidència de la Generalitat i que tindrà el primer lloc de la llista de la circumscripció de València.

Hi haurà una altra votació en l’àmbit de cada circumscripció per a designar els caps de llista a Alacant i a Castelló. I a València hi haurà una tercera votació per a triar el número dos de la candidatura. Aquest sistema aplana el camí perquè en la llista de Compromís hi hagi un tàndem entre Oltra i Morera en el número u i el número dos per València, respectivament.

El reglament de primàries estableix ‘garanties de paritat i de pluralitat’, per a situar en les llistes els representants d’Iniciativa, Els Verds i els independents. A València, aquests llocs reservats, aquestes ‘garanties de pluralitat’, seran els números tres, cinc i set; a Alacant, el dos i el quatre, i a Castelló, el tres.  

Aquest reglament haurà de ser ratificat pel consell general de Compromís del 22 de novembre vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any