S’ha mort Christian Bourquin, president de la Regió Llenguadoc-Rosselló

  • Membre del Partit Socialista, fou batlle de Millars (1995-2001) i president del Consell General dels Pirineus Orientals (1998-2010)

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2014 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Regió Llenguadoc-Rosselló, el socialista rossellonès Christian Bourquin, s’ha mort a cinquanta-nou anys. Bourquin, que també fou durant molts anys batlle de Millars (1995-2001) i president del Consell General dels Pirineus Orientals (1998-2010), va succeir el polèmic Georges Frêche al capdavant de la regió. 

Christian Bourquin, que també era senador des del 2011, havia començat la carrera professional com a enginyer topògraf a la batllia de Montpeller, on va conèixer Frêche.

El 1992 havia agafat les regnes de la federació catalana del Partit Socialista i el 1995 va accedir a la batllia de Millars. El 1998 es va convertir en una de les figures polítiques de Catalunya Nord, quan va fer prendre el consell general a la dreta i s’hi va mantenir, com a president, fins el 2010, quan va dimitir per a succeir Georges Frêche a la regió.

El 2013 la Universitat Catalana d’Estiu va concedir-li el Premi Canigó, atribuït anualment a personalitats i entitats amb una trajectòria destacada en favor de la relació cultural, cívica, científica o política entre els Països Catalans.

Cal dir, també, que els últims anys Bourquin havia hagut d’afrontar un llarg periple judicial per denúncies de suposats favoritismes.

El funeral de Christian Bourquin tindrà lloc el divendres 29 d’agost a Millars. També s’ha previst d’obrir un espai de condol a la seu de la regió a Montpeller, a partir d’avui a les cinc d’horabaixa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any