Junqueras: ‘Només hi ha un pla i és votar el 9-N’

  • El president dels republicans diu que no preveu més acords amb el govern fins que no es compleixin els actuals. Assegura que ERC està disposada a entrar a l'executiu si hi ha una proposta formal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2014 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha dit aquest matí a ‘L’Entrevista de l’Estiu del 3/24’ que la consulta es farà al 9-N perquè hi ha un acord d’una ‘gran majoria’ de les forces parlamentàries. Així s’ha negat a parlar d’altres escenaris perquè ‘només hi ha un pla, i és votar el 9 de novembre’ vinent. ‘La meva feina és garantir que els ciutadans de Catalunya puguin votar i decidir el seu futur’, ha dit. 

També ha assegurat que no preveu un altre acord amb el govern fins que no es compleixin els actuals, en referència a la consulta. ‘La possiblitat que hi hagi acords futurs dependrà del grau de compliment dels acords presents’, ha afirmat. En aquest sentit ha assegurat que ERC faria tot el possible per garantir que aquests acords es materialitzin: ‘Jo estic en política per fer això, no per governar una comunitat autònoma ni aprovar uns pressupostos. Jo estic aquí per fer tot el possible per construir un nou país. Per prometre coses que després no es compleixen, ja hi ha tots els altres’, ha sentenciat. 

Pel que fa l’entrada al govern, Junqueras ha assegurat que des del 12 de desembre, quan es va fixar la data i la pregunta de la consulta, els republicans tenen la disponibilitat d’estudiar l’entrada a l’executiu si hi ha una proposta formal. Malgrat els oferiments públics que el president de la Generalitat Artur Mas ha fet perquè ERC en sigui part, Junqueras ha dit que no hi ha res concret sobre la taula. Tot i així, Junqueras ha assegurat que ‘altra cosa serà quan hagim votat el 9-n i guanyat, i llavors s’hagi d’administrar el resultat’. 

Sobre el ‘cas Pujol’

Davant la pregunta de si ERC donaria suport a una comissió d’investigació sobre el ‘cas Pujol’, Junqueras ha dit que dependria de la compareixença que ara per ara es preveu a principis de setembre de l’ex-president Jordi Pujol al parlament.

Així ha explicat que si l’ex-president va al parlament però les explicacions no són suficients, ha assgurat que els republicans donarien suport a la proposta de la CUP de fer una comissió d’investigació sobre el frau fiscal en conjunt que inclogués també el cas de Pujol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any