Albaida tindrà dos habitatges més per a usos socials i destinarà a lloguer social els de Camps de Betilla

  • El PP s'oposà l'any passat a les corts a dedicar-los a lloguer social

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.07.2014 - 00:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament d’Albaida regularitzarà la situació de sis habitatges del barri del Pilar que es trobaven encara en una situació irregular des que es van construir en la dècada de 1960, segons que han informat fonts municipals.

La setmana passada, la regidora pel PSPV-PSOE i tinent-batle Eva Tormo es va reunir amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, Inmaculada García, amb qui va tractar la problemàtica d’aquests sis habitatges, quatre dels quals no disposaven encara d’escriptura de propietat, mentre que els altres dos es trobaven buits i sense propietaris. En la reunió es va acordar que es puguen tramitar les escriptures, i també que els dos habitatges puguen dedicar-se a l’acollida de famílies en risc d’exclusió a través d’una concessió administtativa per a titularitat social.

Habitatges de protecció oficial buits per a lloguer social

D’altra banda, la regidora va tractar també la problemàtica dels habitatges de protecció oficial ‘Camps de Betilla’ construïts pel llavors Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA). Dels setanta-dos construïts, n’hi ha seixanta-sis per vendre i abandonats, situació que ha dut a denunciar en més d’una ocasió sensació d’inseguretat entre el veïnat. De fet, l’any passat Compromís va presentar a les Corts una proposició no de llei perquè aquests habitatges es dedicaren a les famílies més necessitades. El batle de la ciutat, Josep Albert, havia demanat a l’IVVSA que permetera un canvi en les condicions d’accés als habitatges de manera que es pugueren arrendar, sense ser necessari adquirir-los. La proposta, que va rebre el suport també del PSOE i d’EU, no va prosperar per l’oposició del PP.

Ara, tal i com assegura l’Ajuntament, la Generalitat hauria acceptat la solució plantejada pel consistori de dedicar els habitatges a lloguer amb opció a compra, ‘en unes condicions avantatjoses que s’acabaran de concretar en uns mesos’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any