Casals aclareix que Òmnium no acceptarà que es posposi la consulta

  • La presidenta de l'entitat no preveu pas que s'ajorni

VilaWeb
Redacció
18.07.2014 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, no preveu que hi hagi un ajornament de la consulta del 9 de novembre, però si els representants polítics ho decidissin, s’hi adaptarien. Tanmateix, ha puntualitzat: ‘seríem tontos si ens neguéssim a celebrar la consulta el dia 10 o el dia 12, enlloc del 9 de novembre, si això permetés fer-la cabre dins de la legalitat espanyola’. Per tant, Casals ha volgut aclarir que Òmnium no acceptarà que es posposi la consulta.

‘Si els nostres representants polítics decideixen alguna cosa diferent, nosaltres ens adaptarem a la decisió. En aquests moments, hi ha a l’horitzó una data i una pregunta, i aquesta és la informació amb què juguem’ ha dit al matí a Catalunya Ràdio.

Casals ha parlat de la campanya pel sí-sí que ahir van presentar Òmnium i l’ANC, ‘Ara és l’hora’: ‘Per convèncer persones que encara no tenen clar que val la pena incidir d’una manera positiva en el futur del nostre país, la millor manera és el contacte directe: parlar persona a persona o en grupets petits per poder respondre a les inquietuds, contestar als dubtes, veure a vegades que hi ha moltes persones que els fa por allò desconegut… Doncs fer això, una campanya de proximitat.’

Per a dur a terme la campanya aquestes entitats han contractat l’empresa nord-americana Blue State Digital, que havia treballat en les campanyes d’Obama i de Dilma Roussef i fins i tot amb els unionistes escocesos, Better Together.

Casals ha dit que ja sabien que Blue State Digital assessorava l’unionisme a Escòcia ‘Aquesta empresa té un programari molt bo i que ven al client que el vulgui comprar. Nosaltres no som responsables dels clients que té l’empresa’, ha dit Casals, que ha dit que l’empresa els ha ofert un assessorament més qualitatiu que no el que han servit a Better Together.

Informació relacionada:

La guia de la V de l’Onze de Setembre

L’empresa americana contractada per l’ANC i Òmnium també treballa per la campanya unionista a Escòcia

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online dilluns i a la botiga dimecres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any