El candidat dels liberals demana ‘tenir en compte l’opinió expressada pels catalans’

  • Verhofstadt defensa que la UE no intervingui en el cas català i reclama diàleg entre Espanya i Catalunya

VilaWeb
Redacció
14.05.2014 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat dels liberals europeus a presidir la Comissió Europea, Guy Verhofstadt, ha defensat aquest dimecres ‘tenir en compte l’opinió expressada pels catalans d’una forma o d’una altra’. En un acte a la Fundació CatDem, afí a CDC, Verhofstadt ha rebutjat que la Unió Europea intervingui en el cas català, i ha criticat les recents declaracions de Jean-Claude Juncker o Jose Manuel Durao Barroso en aquest sentit, però també ha aprofitat per reclamar diàleg entre el govern espanyol i el català. Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als catalans que donin suport a Verhofstadt, perquè és un ‘constructor d’Europa i un amic de Catalunya’.

Verhofstadt ha participat aquest dimecres en un acte organitzat per la Fundació CatDem juntament amb el president de la Generalitat i el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa. El candidat dels liberals ha defensat el seu programa, que aposta per una nova onada d’integració europea per sortir de la crisi, lluny de l’austeritat dels conservadors i de la generació de més deute dels socialistes.

Però també ha aprofitat per referir-se al cas català. ‘Penso que la UE no ha d’intervenir en la qüestió catalana, no com Barroso o Juncker. Penso que és una qüestió d’Espanya i dels catalans, i espero que pugui progressar mitjançant el diàleg entre Espanya i els catalans’, ha opinat.

Dit això, ha afegit que el grup liberal ‘té en compte l’opinió expressada pels ciutadans d’una forma o d’una altra’. La UE ha de jugar, ha dit, ‘un paper positiu’ en tot aquest afer, en lloc d’un ‘rol negatiu’ com el de Juncker o Barroso.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat les paraules de Verhofstadt i ha constatat que el candidat dels liberals és un ‘constructor d’Europa i un amic de Catalunya’. Al seu parer, ell serà l’únic al Parlament Europeu que podrà defensar el dret a decidir dels catalans. ‘Tenim en ell un defensor d’aquestes posicions que ara ens interessa recolzar d’una manera especial. Ningú com ell ens defensarà amb la mateixa energia’, ha dit.

‘El meu candidat és Verhofstadt’, ha reblat Mas, que ha cridat el poble de Catalunya a donar suport als ‘amics’, i més ‘en els moments més importants que viu el país’. ‘Perquè ens defensaran millor que no pas els adversaris. Ara el poble de Catalunya té la possibilitat de donar suport a un amic que representa una formació política que ens defensarà i que respectarà l’opinió del poble de Catalunya’, ha argumentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any