EU proposa reconvertir la canera comarcal en una protectora d’animals

  • Denuncia que la Mancomunitat reconeix ara deficiències en el servei però que no acceptà la seua esmena per a millorar-lo

VilaWeb
Redacció
28.04.2014 - 23:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya de recollida de signatures que demana la construcció d’una nova canera per a la recollida i promoció d’animals abandonats, en substitució de la que actualment té la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i que la gestione alguna associació protectora d’animals sense ànim de lucre ha superat ja amb escreix els 2.300 suports. Aquestes reclamacions les ha fetes seues Esquerra Unida de la Vall d’Albaida, que ha recordat que en les seues esmenes a la proposta de pressupost de la Mancomunitat ja incloïa el trasllat del servei de recollida de gossos abandonats al Parc d’Educació Vial i Ambiental.

EU havia demanat que es rebaixara en 10.000 euros el lloguer que paga la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per la instal·lació actual de la canera i proposava de traslladar-la. A més, afirmen que la seua pretensió seria reconvertir-la en una protectora d’animals. Des de la formació critiquen que que la Mancomunitat reconega ara que cal millorar el servei  ‘quan hi ha pressió ciutadana’, una cosa que, asseguren, no es va fer en la votació dels pressupostos comarcals quan cap dels altres partits (PP, PSOE i Compromís) no va donar suport a la seua esmena.

Esquerra Unida s’ha reivindicat com a força política ‘amb criteri propi’ i ha denunciat en una nota de premsa que ‘la resta de forces polítiques se senten molestes amb la nostra presència i intenten vetar la nostra presència a les institucions’, i ho fan, diuen, ‘amb l’excusa de la Llei de Racionalització de les administracions públiques’, de manera que ‘han perpetuat al si de la Mancomunitat un model de Mancomunitat presidencialista, que solament donarà vertaderes competències a aquelles forces polítiques que compten amb alcaldes a la comarca, mentre deixa sense veu forces minoritàries’.

També una manifestació

A la recollida de signatures impulsada per Adopta Mascota Valencia, s’ha afegit la convocatòria d’una manifestació a Ontinyent, anunciada per a diumenge 25 de maig, amb el suport de l’associació Protectora d’Animals La Vall d’Albaida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any