Els presoners d’ETA demanaran ser traslladats a la presó de Zaballa

  • Ho han avançat dos portaveus del col·lectiu de presos d'ETA, EPPK, al portal digital Naiz.info

VilaWeb
ACN
16.02.2014 - 10:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos portaveus del col·lectiu de presos d’ETA, EPPK, ha anunciat que els reclusos de la banda ‘activaran’ peticions individuals per ser traslladats al País Basc, tot i que no ho faran tots alhora, i tots ells demanaran anar a Zaballa (Àlaba), segons una entrevista que publica aquest diumenge el diari ‘Gara’. El portal digital d’aquest rotatiu, Naiz.info, avança part del contingut d’aquesta entrevista feta a dos portaveus d’aquest col·lectiu, Marixol Iparragirre i Jon Olarra, que ‘concreten’ la posició que els presos van marcar en la seva declaració del 28 de desembre. Aquell dia, el EPPK va reconèixer ‘amb tota sinceritat el patiment i el mal multilateral generat’ amb les seves accions.

El col·lectiu de presos, EPPK, també va anunciar aquell dia que estava disposat a un procés ‘esglaonat’ , ‘individual’ i portat a terme en un ‘temps prudencial’.

Els presos, segons Naiz.info, realitzaran les seves peticions ‘mitjançant una classificació feta en funció de situacions i anys de presó’. A més, reclamaran l’excarceració dels reclusos que tenen malalties greus i dels majors de 70 anys, ‘donada la urgència i prioritat que té la seva situació’.

Els mateixos portaveus responen un qüestionari elaborat pels diaris ‘Gara’ i ‘Berria’, en què asseguren que els presos d’ETA ‘estan disposats a analitzar responsabilitats individuals ‘dins d’un procés que inclogui garanties”.

Per l’EPPK, el trasllat dels reclusos al País Basc ‘donaria un impuls increïble al procés’. Subratllen que el col·lectiu ha adoptat aquestes decisions ‘en ser plenament conscient que el front carcerari estava sent usat pels estats espanyol i francès per bloquejar el procés cap a la resolució del conflicte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any